Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '11

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog ve Sosyal Katkısı

Milliyet Blog ve Sosyal Katkısı
 

Umarım Milliyet Blog İngilizce Blog ortamıda hazırlayarak International olur.


Milliyet Blog, Medya ve Sosyal Yaşam Katkısı

Milliyet Gazetesi'nin gün geçtikçe daha da büyüyen Blog sayfası, binlerce ve çeşitli mesleklerden Yazarlarıyla ve yüzbinlerce yazılan yazı çeşitleriyla halkımızın sesini ve tepkisini duyurmada önemli bir ihtiyacı doldurduğu kanaatindeyim. 

Geçenlerde Kazakistan'la ilgili yazmış olduğum bir haberi Kazakistan'da Türkçe bilen bir Kazak Kazakçaya çevirip orjinal linki vererek arkadaşlarına da yollamış. Şimdi onunla Face'ten arkadaş olduk.

Şu haliyle Milliyet Blog sadece Türkler tarafından değil Dünyada Türkçeyi öğrenmiş kitleler tarafından da takip edildiğine de bizzat bu olayla şahit oldum.

Gerçekten Milliyet Blog, yazı yazanların yazılarının çoğunu editör denetiminden geçirerek çok nadir yayınlamayı ret ediyor.  

Alabildiğince özgür bir yazı yazma ve fikir beyan etme ortamı sağlayarak Türkiye'de halkın kendisi gibi düşünmeyen insanların fikirlerini öğrenme imkanını da tanıyor. 

Bu aslında yıllardır özlediğimiz bir birini anlama ve empati kurmaya da inanılmaz katkı sağlamakta.

Her geçen gün yeni ve özgür bir Anayasa özlemi duyduğumuz ve özgürlüklerin arttıtırıldığı demokratik yaşam tarzının oturmasına yapmış olduğu sosyal katkılardan dolayı Milliyet Gazetesine ve Çalışan Emekçilerine teşekkürü bir borç biliyorum.

Gazetenin aynı zamanda her haber için yorum, yorum yapanların görüşlerine yorum belirtme imkanı sağlaması ve bunu kısıtlamaması da ayrıca güzel bir demokratik tavır.

Milliyet Gazetesi ve Blog sayfasından ricalarım var.

1-İngilizce yazı yazma imkanınıda en kısa zamanda tanıyarak Yurt dışından da katılımcıların eklenmesiyle uluslararası bir tartışma ve fikir beyan etme ortamını da bizlere sağlamasıdır.

2-Yazılan Yazılara video eklenme olanağının kolaylaştırılması.

3-Youtube, dailymotion gibi video kanallarından rahatlıkla yazılan yazıyla ilgili video bağlantılarının sağlanması.

4-Bilgisayarı açık olan Blog yazarını sayfada görüp anında yazışabilme imkanı sağlanmasıdır.

Bu sayede sadece Blog değil aynı zamanda tambir sosyal paylaşım iletişim bağları olan bir yapılanmaya gidilmesidir.

Milliyet Ailesine tüm Medya katkılarından dolayı teşekkür ederim. Dilerim diğer Gazeteler de bu şekilde demokratik platformu güçlü bir Blog anlayışı geliştirebilirler.

Saygılar

Ayhan Özcimbit

 
 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..