- Kategori
- Basın Yayın / Medya
Muğla Basın gecesinden bir Panaroma.
Muğla Gazeteciler Cemiyeti Basın Gecesi’ni 14 Ağustos’ta gerçekleştirdi. Altınkalp tesislerinde. Neydi basın gecesinin tarihi? Basından sansürün kaldırılışının (1908) yıldönümü. Yıl 2014, üstüne yazılmış yüzyıl. Biz geriye mi gidiyoruz, ileriye mi, ileriye gidiyorsa nasıl ilerliyoruz tam bir çelişki.
Basında sansürün tam uygulandığı yıllar yaşıyoruz. Basın çevrilmiş iktidar çevrilmiş, halk çevrilmiş. O halde bir iktidar için fevkalade durumdur.
Ancak halkın gerçekleri doğru ve tam almasının önüne geçiliyorsa işte burada durmak gerek tir ki. Halk gerçek anlamda ilerliyor, yolu geleceği açık mıdır? Söylemlere bakılırsa evet, yeni bir Türkiye demektedir, açılan kapıda, yeni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan.
Biz geceye Muğla Basın gecesine dönelim.
O gece çevrelerden, ilçelerden yerel, yazılı görsel basının tüm gerçek emekçileri ve basın dostları vardı.
Gecede haber, yazı dalında ödüller basın sahiplerini buldu.
MuğlaGazeteciler Cemiyeti bu yıl Basın gecesini Cumhuriyet ve Devrimlerine yürekten inanmış, bağlanmış Feridun Osman Menteşeoğlu için gerçekleştirdi. Yunus Nadi Köyceğiz’den kendisini götürerek 1928 yılında Cumhuriyet Gazetesine yazı işleri müdürü yapmış.
Anısına düzenlenen gecede ödül Yatağanlı Köy Enstitülü Bahattin Uyar ağabeyime verilmiştir.
Ünal Türkeş ağabeyim hakikaten duygu ve misyon yüklüdür, anılarına, tarihine sahip çıkmaktadır.
Yönetim Kurulu ödülleri gecede yerlerini bulmuştur.
Ben de izlenimler yazılar dalında Devrim Gazetesi olarak ödülümü aldım. Yavuz Kayı beyefendi verdi, güzel bir buluşma oldu, Yavuz beye. Teşekkürler.
Ödüller ile ilgili gecede düşüncelerim mutluluğa ulaştı, şu nedenle. Ressam Ayten Taşpınar, Ünal Türkeş’in bir resmini çizerek tablo hediye etti
Gülnur Efendioğlu Yerkesik parçasının bir köşesinden tablo yaparak Ünal ağabeye hediye etti , anlamlı oldu. Gerçekten düşüncelerim mutluluğa ulaştı.
İsterdim ki, Bedri Özer ağabeyim yazıları ile katılsın, ödülü hak ediyordu. Muğla ve çevresi ile ilgili sorunları görüp yazıyor, çözüme kavuşturuyor, yerellikte fevkalade durum.
Basın önce sizin yerel parçanız yörenizde olup bitenlerdir. Şöyle inanıyorum. Eskiden Datça’da bir yerel gazete çıkardı, Balıkaşıran. Çok özel bir gazeteydi, yerel bir gazeteydi o. Bana gelirdi ben Datça ile ilgili tüm yerel özellikleri oradan haber alırdım. Yerel gazete hakikaten bu kadar güçlü çalışmalıdır.
Türk dış politikasında Halil Akıncı’ya düşünülmüş ödül çok akıcı ve etkileyiciydi. İki ay öne gerçekleştirdiğim Halise Akıncı hanımefendiye ziyaretim sırasında izlediğim evdeki resimler ile tanık olduğum Halil Akıncı anneleri Halise Akıncı’nın Ula’daki evinden mercan köşklü kahve sohbetinden gelmiştim. Ünal ağabeyi getir demişti, Halise Teyzemiz .
Eski valim sevgili Lale Aytaman’ın da Halise Akıncı’ya sevgi ve selamlarını iletiyorum, yazım vesilesiyle.
Basın Gecesi bu sene çok anlamlıydı. Yönetim kurulu ödülleri anılarla doluydu.
Geceye en özel duyguları, vefalı duyguları ile gelen Melda Türkeş ablama sağlıklı nice birliktelikler diliyorum.
Emeği geçen tüm basın güzel dostlarımı, basın emekçilerini, arkadaşlarımı, ödül alanları kutluyorum…
Zaman nice birlikteliklere, toplumun güzelliklerine ekilsin.