Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1969’da İstanbulda doğdum. Şişli Terakki Lisesi’nin ardından, İstanbul Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi Bölümünü bitirdim. 1998 yılına kadar Turizm Sektöründe Satış bölümlerinde, 2010 yılına kadar da Bilişim Sektöründe çalıştım. 2010 Haziran ayında, başta Reiki eğitmenliği olmak üzere, spritüel gelişim konuları..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Neden çöplerimizi ayrıştırmıyoruz?

Dubai'de yaşayan bir arkadaşım ve eşi, gittikleri markette plastik poşet almak yerine, yanlarında götürdükleri bez torbaları kullanmaları sonucu, 2 ay sonra marketin bir kampanya düzenlemesine ön ayak olmuşlar. Şık bez torbalar hazırlamış market ve her seferinde plastik poşetler yerine bunların kullanılmasını teşvik etmişler. Bazen, bireysel bir hareket bile, toplulukları etkileyebiliyor. Her türlü atığımızı minimuma indirgemeye çalışmak artık ciddi bir sorumluluk.

24 Mart 2008 08:21
Recm, kadına saygıdan

Arapların Cahiliye devrinden çıktıklarını gösteren hiçbir şey yok. Persepolis de bunun güzel bir örneğini veriyor, Araplaşma kültürü de dini de dejenere ediyor:( Mevlana'sına, Yunus'una, Hacı Bektaş'ı Veli'sine ve nice erenlerine sahip çıkmalı halkım. Çok güzel bir yazıydı, kalemine sağlık Alizarin...

05 Şubat 2008 15:25
Öğretmen ne iş yapar?

Nöbetçi olduğu halde nöbet tutmayan öğretmenler gördüm, bahçe birbirine giriyordu. Bir de hiç olay olmayan günler hep aynıdır veli gözüyle biz bile görüyoruz. O gün mutlaka sabırlı ve bilinçli bir öğretmen nöbetçidir ve dinlenmemek pahasına yerinden ayrılmaz. Oysa dediğiniz gibi her sınıfı kendi öğretmeni eğitse bunlar yaşanmaz. Evde eğitimini vermiyorsunuz diyorlar velilere. Oysa okul kuralları okulda öğretilir, veli ise bunu uzaktan destekleyebilir ancak. Birinci sınıf öğretmenleri arasında sadece bir öğretmen gördüm, her okul çıkışı öğrencilerini yavru ördekler gibi peşine takıp çıkartır, tek tek paltolarını atkılarını kontrol ederdi. O okulda sadece onun sınıfındakiler okul kurallarına uyan uyumlu çocuklar oldular, kavgasız gürültüsüz... Kalan dört sene rahat etti o öğretmen, diğerleri ise dediğiniz gibi her daim bu çocuklar adam olmaz söylemleriyle dolaştı durdu. Size sabırlar diliyorum.

28 Ocak 2008 16:36
 
Toplam blog
: 11
: 614
Kayıt tarihi
: 08.04.07