- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mürdüm eriği nasıl kurutulur

Sıcak ve kuru havalarda mürdüm eriğini kurutursanız kış mevsiminde yemesi çok iyi oluyor aynı zamanda hoşafını da yapabilirsiniz. Arasına biraz da elma serpiştirirseniz beraber kururlar.
Bahçede veya evinizde kurutabilirsiniz, gece olunca nemli havada asla bahçede veya evin içinde cam kenarında bırakmayın yoksa küflenir. Hava çok nemli ise tepsiyi çalışan bir vantilatörün önüne koyabilirsiniz.
Malzemeler:
Mürdüm eriği ve 4 tane elma
Kaya tuzu veya deniz tuzu
Metal tepsiler veya sofra bezi
Yapılışı:
Mürdüm erikleri ve elmalar iyice yıkanarak, çekirdekleri çıkarılır. Mürdüm eriklerini ikiye veya dörde bölün, elmaları çabuk kurusun diye minik küpler halinde kesin.
Karıncalar üşüşmesin diye metal tepsiye veya sofra bezine tuz serpin üzerine kuruladığınız meyveleri koyun ve meyveleri kurumaya bırakın.
Hava sıcaklığına göre kuruması 1 hafta ile 10 gün arasında değişir.
Kuruyan erikleri ve elmaları buzdolabı poşetine koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz veya plastik bir kavanozun içine iri tuz serperek kuruyan meyveleri koyarız ve serin, ışık görmeyen bir yerde muhafaza ederiz.
Unutmayın ki kurutulmuş mürdüm eriğinin faydaları saymakla bitmez, mümkünse evinizde yapmaya çalışın.
Afiyet olsun.