Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pizza

Pizza
 

Kendi tercih ettiğiniz malzemelerle pizza yapmanın lezzeti ve keyfi daha farklıdır. Örneğin normal un yerine kurutulmuş sebze katkılı unu, yaz sebzeleri olan domatesi, yeşil biberi ve kırmızı biberi kullanabilirsiniz.

Buna yaz pizzası da diyebiliriz çünkü bolca sebzeleri kullanırız. Sucuk yerine minik küp şeklinde kızarmış patlıcanları kullanabiliriz. O zaman da patlıcanlı pizza yapmış oluruz.

Pizzayı geniş, teflon fırın tepsilerinde pişirirsek daha lezzetli oluyor.

Malzemeler:

Hamuru için

5 kepçe tepeleme un (fazla geliyor ama artanını tavada ekmek yapımında kullanmak için ayırdım.)

1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya

1 tatlı kaşığı iri deniz tuzu veya kaya tuzu

1 tatlı kaşığı toz şeker

½  Türk kahvesi fincanı zeytinyağı

Yeterince su

Üst malzemeleri için:

2 tane iri domates

2 tane çarliston biber

1 tane iri kırmızı biber

15 tane siyah zeytin

Minik küpler şeklinde doğranmış kaşar peyniri ve sucuk (Tepsinin üzerini kaplayacak kadar)

Kekik ve kırmızı pul biber

Yapılışı:

Öncelikle pizza hamurunu mayalarız, bunun için bir kabın içine instant mayayı ve toz şekeri koyarız. Kabın içine ılık su koyarak mayayı ve toz şekeri eritiriz daha sonra kabın ağzını kapatarak 15-20 dakika bekletiriz.

Köpüren mayanın içine tuz, un ve zeytinyağını ilave ederek yeterince ılık su ile yoğururuz. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince kabın ağzını kapatarak hamuru en az bir saat mayalanmaya bırakırız.

Hamur mayalanırken üst malzemeleri hazırlarız. Domatesleri minik küpler biçiminde keseriz ve üzerine tuz atarak ufak bir tavada pişiririz ki daha lezzetli olsun.

Yeşil çarliston biberlerin ve kırmızı biberin çekirdeklerini çıkararak çok minik parçalar halinde kıyarız.

Zeytinleri iki veya üç parçaya böleriz.

Hamur mayalandıktan sonra geniş bir teflon tepsinin dibini bolca sıvı yağ ile yağlarız. Tepsiye yetecek biçimde pizza hamurunu incecik yayarız, pişince zaten kabaracak bir parmak kalınlığında olacaktır.

Hamurun üzerine pişmiş domatesleri bir kaşıkla yayarız üzerini kaplayacak biçimde kekik ve kırmızı pul biber serperiz.

Doğranmış yeşil biberleri, kırmızı biberleri baharatlı hamurun üzerine yayarız ve üzerlerine sucukları koyarız. Sucukların aralarına zeytinleri serpiştirerek 200 derecelik fırına veririz. Kaşar peynirlerini sucukların üzeri kararmadan koyacağız o arada hamur da pişmiş olacak.

Kaşar peynirlerini de ilave ettikten sonra pizzayı beş dakika daha pişiririz ve pişen pizzayı fırından alırız.

Pizzanın fazla buharı çıktıktan sonra soğutmadan servis yaparız.

Afiyet olsun.

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..