Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

31 Mart '10

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
1472
 

Mutfak Sanatında Kısayollar

Mutfak Sanatında Kısayollar
 


* Kivili yoğurt tatlısı için; 1 bardak süzme yoğurt, 1 bardak krema, 1 bardak pudra şekeri ve yarım paket vanilyayı 3 dakika mikserle çırpın. 2 adet kiviyi püre haline getirip karışıma ekleyin ve karıştırın. 1-2 saat dondurup servis yapabilirsiniz...


* Hindistan cevizli muhallebi için; 1 kilogram süt ve 3 yemek kaşığı pirinç ununu karıştırarak pişirin. Ocaktan indirmeden 5 dakika evvel vanilya, 1 yemek kaşığı margarin, 1 bardak şeker ve 1 bardak Hindistan cevizi ekleyip karıştırın. Kâselere doldurun ve soğuk servis yapın...


* Patates haşlarken, haşlama suyunun içerisine 1 kaşık margarin koyarsanız, patateslerin vitaminlerini kaybetmemelerini sağlamış olursunuz. Ayrıca bu şekilde patatesler, daha da çabuk haşlanacaktır...


* Kakaolu muhallebi hazırlamak için; 1 kilogram süt, 1 bardak şeker, 3 yemek kaşığı pirinç unu ve 2 yemek kaşığı kakaoyu karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca 1 yemek kaşığı margarin ve 1 paket vanilya ekleyip karıştırın. Ocaktan indirip kâselere doldurun ve soğuk servis yapın...


* Cam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için, iç yüzeyini limon kabuğu ile silin...


* Baharatlı patates için; 4 adet patates, 1 yemek kaşığı yağ ve tuzu tencereye koyup 15 dakika haşlayın. Haşlanmış patatesleri küp şeklinde doğrayın ve tavaya koyun. Yağ, nane, kekik, kimyon ve pul biber ekleyip 5 dakika pişirin. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz...


* Rulo pasta pandispanyası için; 4 yumurta beyazı ve 1 bardak şekeri kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Karışıma yumurta sarılarını, unu ve 1 paket vanilyayı ekleyip yavaşça karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepside 15 dakika pişirin...


* Patates köftesi hazırlamak için; 5 adet patatesi haşlayın, 1 adet soğanı doğrayın ve kavurun. Patatesleri ezin ve içerisine maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber ve soğanı ekleyip yoğurun. Köfte şeklini vererek kıvırcıkla süsleyip servis yapabilirsiniz...


* Peynirli - ıspanaklı omlet hazırlamak için; 75 gram ıspanağı ince ince doğrayıp haşlayın. 2 yumurta, 1 dilim rendelenmiş kaşar peyniri ve ıspanakları karıştırın. Yağı tavaya koyun ve kızdırın. Üzerine malzemeleri dökün ve pişirin...


* Pratik kek hazırlamak için; 3 adet yumurta ve 1 bardak pudra şekerini köpürene kadar mikserle çırpın. Yarım bardak yağ ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin. Yeterince un ilave ederek karıştırın. Karışımı tepsiye dökün ve 175 derece fırında 30 dakika pişirin...


* Maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri ziyan etmeden kullanmak istiyorsanız, yıkadıktan sonra kesip buzdolabı poşetine koymalı ve buzlukta saklamalısınız...


* Kızarmış soğan halkası hazırlamak için; 1 bardak un, 1 bardak süt, 1 yemek kaşığı yağ, 2 çay kaşığı tuz, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozunu çırpın. 1 adet soğanı halka halka doğrayın ve bu karışıma batırarak kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın...


* Kırmızı et yemeklerinde tuz ekleme sırası çok önemlidir. Aksi takdirde et sertleşebilir ve iyi pişmez. Et yemeğine, iyice pişip ocaktan indikten sonra tuzunu eklemelisiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bütün bilgileri ezberleyen uzman olur zatii :) Sevgiler.

Baterist Kızı Melisa 
 04.04.2010 20:43
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3718
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster