Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Mutlusun en halkım!

Mutlusun en halkım!
 

GÜNDEMİMİZİN RESMİDİR


Büyük sanatçı rahmetli Barış MANÇO bir şarkısında kendi ruhsal durumundan şöyle söz ediyordu:

bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum dostlar,

hani diyorum doğrasam kendimi

Marmara, Ege hatta Akdeniz cacık olur diyorum…

Son yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre halkımızın %60’ı kendisini mutlu hissediyormuş. Mutlulukla cacığı birbirine mi karıştırıyoruz acaba? İşte mutlu! ülkemdeki son bir haftanın başlıkları:

- Başbakan: ‘’Açlık grevlerinin bitirilmesinde İmralı’nın mesajı etkili oldu. Gelişmeler memnuniyet verici fakat kendisine kesinlikle bir söz vermedik.’’

- Anadil komedisinde son nokta: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsanız bile Türkiye mahkemelerinde kendinizi daha rahat hissedeceğiniz dilde savunma yapabilirsiniz (10 senede Türkçe öğrenmediği için kızdığımız Alex’e haksızlık etmişiz, adam en azından Brezilyalıydı). Bölücülük suçu Milletvekili dokunulmazlığı kapsamına alınıyor. Zaten içi boşaltılmış olan Türklük ve ATATÜRK kavramları, yeni Anayasa taslağı ile kaldırılıyor.

- Ulaştırma Bakanlığı, terörist başı ile görüşmeye gideceklere her türlü hava şartlarında İmralı’ya gidip gelebilecek yeni bir deniz taşıtı tahsis etti.

- Enerji Bakanı, ‘Bu kış elektrik ve doğalgazda kesinti olacak mı?’ sorusuna karşılık: ‘Hava şartlarına bağlı, kesinti olmayacak diyemem’ yanıtını verdi.

- Açlık grevleri 68. günde bitirildi, ne mutlu. 68 günde hiç kimseye bir şey olmadığı anlaşıldı. Aynı gün 5 vatan evladını, kahramanı şehit verdik. Şehit Üsteğmenimizin babası: ‘O benim canımdı, cananımdı, sevgilimdi. Bir Gökhan ölür, bin Gökhan gelir. Bu memleketin bir karış toprağını kimseye vermeyiz’ dedi.

- T.B.M.M.’de kabul edilen yeni yerel yönetimler yasası ile İl Genel Meclisleri ve Özel İdareler kaldırılıyor. Tüm yetkiler, sorumluluk alanları tüm il sınırlarına kadar genişletilen Belediye Başkanlarına ve Belediye Meclislerine bırakılıyor. Adı konmamış Eyalet sistemimiz hayırlı olsun!

- Cumhurbaşkanı GÜL: ‘Türkiye’de çok güzel şeyler oluyor (Sayın Cumhurbaşkanı bu ifadeyi en son Habur için kullanmıştı) fakat ifade özgürlüğüne ilişkin ifadeler buna gölge düşürüyor’ demiş.

- Gündemimize kürtajdan sonra idamı sokan Başbakanımız: ‘Halkımızın büyük çoğunluğu istediği için idamı düşünebiliriz, çünkü halkın ne düşündüğü bizim için çok önemli’ dedi. Bu arada; İstanbul’da Şişli İlçesinden alınarak Sarıyer’e bağlanmak istenen Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinde yapılmak istenen referandum polis tarafından engellendi.

- Halkın bankası Halkbank; ‘Türkiye halkıyla büyüyor, Halkbank halka arz ediliyor ’ sloganıyla hisse satışı yaptı. Arz edilen hisselerin %80’i yabancılar tarafından satın alındı. Böylece bankamızın halka açık hisselerindeki yabancı payı %91’den %96’ya çıkmış oldu, ne mutlu. Maliye Bakanı Halkbank’ın devletin elinde olan %51’lik kısmını orta vadede topluca satış için elde tutulduğunu açıklamış. Artık hiçbir şeyi saklama ihtiyacı bile duyulmuyor, çünkü mutluyuz. Bu arada rekorlar kırıyor diye hepimizin bayram ettiği İstanbul Borsa’sında işlem gören hisselerin %64,1’i yabancıların, %35,9’u Türklerin elindeymiş. Getirisi çok olan hisselerde bu oran daha da fazla yabancıların lehineymiş.

- Bir röportajında, ‘Kapitalizm insanlığa yakışmıyor’ diyen Erkin KORAY (71) banka reklamında oynamış. Aramıza hoş geldin Erkin Baba!

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC)  hayata geçirilen bir otelin 24 Temmuz 2010 tarihindeki açılışında konser vermek üzere anlaşma imzalayan Jennifer Lopez, Rumların etkili propagandası sonucunda konseri iptal etti. Resmi sitesinden "Jennifer Lopez, insan haklarını kötüye kullanmakla ilintili herhangi bir devleti, yasayı veya rejimi asla bilerek desteklemez. Lopez, Kıbrıs ile alakalı olarak yapılan tam bir incelemenin ardından, danışmanlarıyla birlikte çekilme kararı aldı. Bu bir takım kararıdır ve bölgedeki politik gerçeklere olan hassasiyetimizi yansıtmaktadır" açıklamasını yapan Lopez'e organizasyon şirketi tarafından 10 milyon dolarlık tazminat davası açılacağı açıklanmıştı. (Temmuz 2010).

- Jennifer Lopez, İstanbul'daki üçüncü ve son konserini Ülker Sports Arena'da verdi. Hayranlarının karşısına son kez çıkan Lopez, İstanbul'a muhteşem bir performansla veda etti. Mekânı dolduran binlerce hayranının tezahüratları arasında sahneye çıkan ünlü yıldız, enerjik danslarıyla göz doldurdu. 
Jennifer Lopez, konseri bir dansçısının getirdiği Türk bayrağını kaldırdı, ardından da bayrağa sarılarak finali yaptı. Lopez'in İstanbul'da verdiği üç konseri toplamda 36 bin kişi izledi. (Ekim 2012)

- AKP grup toplantısını kalpaklı misafirler izledi.

- Tüm bunlar olurken Ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi boş mu duruyor sanıyorsunuz? Onlar da, Seyid Rıza ve silah arkadaşları için iade-i itibar öngören yasa teklifi veriyorlar. Ondan sonra sıra Menemen’de Kubilay’ı katleden Derviş Memet’in torunlarına şehit maaşı bağlatma teklifine gelecek herhalde. Atatürk’ün makamında oturan partinin genel başkanı ne mi yapıyor? Terörü bitirecek akil adamları arıyor, Allah akıl versin.

İşte bazı haber ve gelişmeler bunlar dostlar. Bunları böyle alt alta yazınca ortaya cacık çıkıyor sahiden. Fakat hıyarı bol, yoğurdu az olduğundan yavan bir cacık. Biliyorsunuz özbeöz Türk icadı olan yoğurt bugünlerde az bulunuyor fakat tohumu İsrail’den gelen hıyarımız çok Allah’a şükür.

Sağlıkla kalın.

 
Toplam blog
: 159
: 1303
Kayıt tarihi
: 19.06.12
 
 

1963 yılında Balıkesir'in şirin ilçesi Erdek'te doğdum. Yüksek lisans eğitimimi Dokuz Eylül Ünive..