Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Neden yar neden

Karıkoca ilişkisi insan ilişkilerinin en zor olanı. Dünya tatlısı insanlar evliliklerde çok kötü birer eş durumuna dönüşebiliyorlar. Herkesin sevdiği saydığı bir adam evde suratsız geçimsiz inatçı bir insan kesilebiliyor. Kadın içinde bu geçerli herkesle hoş sohbet iyi niyetli hoşgörülü bir kadın evinde vıdı vıdıdıcı ve tahammülsüz olabiliyor.

Evlilik öncesi hoşunuza giden bir özellik ( eşinizde) geçen yıllarla birlikte gıcık olduğunuz davranış haline gelebiliyor. Gıcık olduğunuz hareketler ise artık dozu artarak katlanılmaz hale dönüşüyor.

Bu karşılıklı olduğu için yıpranma çok hızlı oluyor. E tek taraflı olması zaten mümkün değil o zaman taraflardan birinin salak olması gerekiyor. Biri tepende pilav pişirecek sende tepkisiz kalacaksın. Tabi ki olamaz. Başlatan kişi mi suçlu? Başlatan niye başlatıyor. Neden eş eşini bulmuyor?

Evlenmeden önce insanlarda bir sunilik vardır( genelde her zaman değil veya herkes de değil). Beğenmediğine ses etmezsin beğeniyor görünürsün. Aileler  hiç mi hiç devrede değildir onlardan bağımsız yaşarsın. Her an bir arada değilsindir. Bir arada olsan da kimse kimsenin garanti malı gibi değildir. Yani kaybetme korkusu vardır.

Evliliklerin tümü mü böyledir? Yani nikahtaki keramet artık nikahdaki kerametsizliğe mi dönüşmüş?.Yoksa hep böyleymiş de kimse oturup sorgulamamış mı? Yoksa bazılarının evliliği gün geçtikçe tatlanıyor mu? Yoksa evlilik denen şey gerçekten bir eğitim sonrası mı olmalı? Yoksa kadınların sosyal ve çalışma alanında özgürce hareket etmelerimi dillerinin uzmasına eşini beğenmeme şansının olduğunu keşfetmesine mi neden oldu.?

Bütün evliliklerde vardır. Yabancıların herşeyine tahammül gösterirsin de eşinin küçücük bir hatasında havalara sıçrarsın.

En yakınındakini en kolay harcarsın. Oysa en yakınındakinin kaybı  insana çok ağır  gelir. Fakat genelde insanlar bunu kaybettikten sonra anlarlar.

Neden anlamaz insan yanındayken kıymetini
Neden söylemez insan sevdiğine sevdiğini

Yarın çok geç olunca pişman olmak boşuna
Gururun neye yarar ki yalnız kalmaktan başka

Yarın çok geç olunca isyan etmek boşuna
Hiddetin neye yarar ki yalnız kalmaktan başka

Neden yar neden
Bilinmez acı çekmeden
Neden can neden
Görülmez günü gelmeden

Neden cimridir insan anlatırken minnetini
Neden sabırsız insan gösterirken öfkesini

Neden sevinir insan zafer kazandığında
Kazanmak neye yarar ki kaybeden olduğunda

Yarın çok geç olunca pişman olmak boşuna
Savaşlar neye yarar ki vakit kaybından başka

Aslında kusurlu olan evlilik kurumu değil insanın tam kendisi. Sahip olunan şeyin kıymetinin bilinmemesi.

 

 
Toplam blog
: 80
: 640
Kayıt tarihi
: 06.07.10
 
 

Fizik Mühendisiyim. Ankara'da oturuyorum.Türkiye' radyoaktif kaynak giriş ve çıkışını takip eden bir..