Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '17

 
Kategori
Bilim
 

Nedir Bu Tabiat Ana Dedikleri?

Diyorlar ki Tabiat Ana’nın harikalarıdır. Ancak benim anlamadığım bir şey var. İnsan gibi dünya üzerinde yaşayan varlıkların en zekisi, en akıllısı, en şuurlusu dahi bir sebzenin/meyvenin vb. orijinalliğine müdahale edip onu iyileştirmeye, güzelleştirmeye çalıştığında bozulmalara sebep oluyor. Adına GDO deniyor ve envai çeşit zararlar veriyor. Hal böyle iken Tabiat Ana diye tabir edilen kör, sağır, şuursuz, iradesiz bir olgu nasıl olur da her şeyi ile mükemmel olan sayısız meyveyi, sebzeyi, hayvanı vb. meydana getirmiş olabilir? Binler değil, isterse milyarlarca yıl geçsin; şuursuz, iradesiz, akılsız bir Tabiat Ana’dan bu kadar mükemmel neticeler nasıl meydana gelebilir? 

Peki nedir bu tabiat denilen şey? Sizin tabiat dediğiniz şey olsa olsa bir matbaadır; matbaaanın sahibi o matbaayı işleterek harikulade kitaplar, dergiler, şiirler yazar. Ya değilse matbaa kendi başına akıllı, şuurlu, sanatlı eserler yazamaz. Kâinattaki tüm bu eserler Tabiat’a atfedilemez. Bu fikrin ne kadar saçma olduğunu gören bir kısım insanlar da bu fikirden kaçp başka bir fikri çıkmaza saplanmışlar. Onlar da derler ki: Tabiidir, kendi kendine oluyor. Bu inkar fikrini de adına evrim teorisi vb diyerek bilimsel gibi gösterip pazarlamaya çalışırlar. Oysa bu tabiat fikrinden de saçmadır. Zira bu fikir faili ortadan kaldırır. Oysa fiil failsiz olmaz. Ortada muazzam bir fiil var iken bunun failsiz kendi kendine olması akıl dışıdır. Çünkü bilirsin ki tesadüfen, kendi kendine harikalıklar olmaz, düzen olmaz; ancak düzensizlikler, bozukluklar, mutasyonlar ortaya çıkar. Harika bir göz veya kulak veya leziz ve sıhhatli bir meyve meydana gelmez. Bunlar irade ister, ilim ister, sanat ister, merhamet ister; daha çok sıfatlar ister. Bunlara sahip olmayan bunları yapamaz.

Ey Aklı olan İnsan, aklını başına al! Etrafındaki harika sanatları, eşsiz teknikleri, muntazam kanunları gör ve vicdanının sesini duy: Seni ve her yönüyle faydalandığın Kâinatı senin için yaratan ve sana hizmet ettiren Rabbi’ni tanı.

 

 
Toplam blog
: 37
: 1204
Kayıt tarihi
: 31.03.17
 
 

Hakikati salt aklına ve ilmine güvenerek aramak, karanlık bir gecede, ıssız bir çölde kafa feneri..