Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '15

 
Kategori
Futbol
 

Niçin Birinci Lig klüplerinin kadın takımları yok?

Niçin Birinci Lig klüplerinin kadın takımları yok?
 

tr.eurosport.com


Hadi konumuza bazı sorularla başlayalım. Bakalım muhatap bulabilecek miyiz?
 
Türkiye’de niçin Kadın Futbolu’na önem verilmiyor? 
 
Nerede bizim Birinci Futbol Lig’i takımlarımız?
 
Niçin televizyonlarda hiç kadın futboluna ilişkin sonuçları göremiyoruz.
 
Türkiye’de futbol alanında kadınlarla erkekler arasında ayrımcılık yapılıyor mu, yapılmıyor mu?
 
Siz istediğiniz kadar : Türkiye’de Kadın futbolu var , deyin. Atalar ne diyor: “Görünen köy , kılavuz istemez… Varsa nerede?  UEFA’ya ayıp olmasın diye , göstermelik birkaç takım var , işte o kadar. 
 
Aslında, kadının adı, futbolda da yok. ! Bütün kadınların dikkatine..!
 
UEFA'dan TFF'nin kadın antrenör projesine tebrik ve destek varmış….
 Şimdi bazı duyduğumuz haberleri verelim: Önce …
“UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kadın futbolunun gelişimine yönelik başlattığı çalışmalar sonucu ülkemizde daha fazla kadın futbol antrenörü yetişmesine yönelik hazırlanan projeyle ilgili TFF'ye bir tebrik yazısı yolladı.”
 
Diğer yandan Serenay Aktaş’la ilgili bir haber var: 
 
 Serenay Aktaş, Beşiktaş’a  transferi sonrasında Galatasaraylı olduğunu vurgularken, "3 büyüklerden tek bayan futbol takımına sahip olan Beşiktaş'ı tercih ettim. Damarlarımda sarı-kırmızının dolaştığını bilmeyen yoktur, Galatasaray'ın yeri bende ayrıdır, lütfen karıştırmayınız.” Demiş. Aman ne güzel…
 
Yuh olsun Galatasaray’a neleri kaçırdığının farkında değil…!
 
“Kadın U19 Milli Takımı hazırlık kampı aday kadrosu açıklandı:
Kadın U19 Milli Takımımızın, 26-29 Ocak 2015 tarihlerinde TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı hazırlık kampının aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya davet edilen oyuncular 26 Ocak Pazartesi günü saat 13.00'te, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak….”
 
Gördünüz mü neler oluyor kadın futbolunda… U19 takımımız bile varmış ve maçlar yapıyormuş. Biz niye görmüyoruz diyebilirsiniz?
 
Biz de diyebiliriz ki, Allah iki göz vermiş.. Açın da görün…
 
Gerçekten Türkiye’de , Kadın Futbolu var mı? Var tabii… Ve bir  çok da takım… kendi aralarında maçlar yapıp duruyorlar, ama hiç birimizin haberi yok.  Nasıl olsun ki… Türkiye’de biliyorsunuz “Kaç, göç var…” öyle kolay kolay kızları futbol oynarken göstermezler. Ayıp var; günah var… İşte kendi aralarında oynayıp dursunlar… Fazla eşgale de etmesinler. Neme lazım…
 
Türkiye’de birkaç da kadın futbol takımımız var .. Neymiş bu Kadın takımları’nın adları :
“1207 Antalya Muratpaşa  Belediyespor ;  Kireçburnu ; Amasya Eğitim Spor; FOMGET Gençlik Spor ; Ataşehir belediye Spor vb..vb…
 
Bunların içinde Ezgi Çağlar gibi futbolcular var. Ezgi Çağlar bir Kaleci. Hem de çok iyi bir kaleci:
Liseler Arası Futbol Şampiyonası'nda takımı Dünya 3.'sü olmuş. 17 yaş altı, 19 yaş altı ve A Milli olmak üzere milli formayı sayısız kez sırtında taşıdı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kalesini ilk 11'de
savunmuş.  Şimdi Dünya Lig’i takımlarından transfer teklifi bekliyor. Olur mu, olur…!
 
İstanbul’da Kadın Futbolu’na ilişkin bir panelde şunlar konuşulmuş :
 
'Dünyada 270 milyon insan futbol oynuyor, Türkiye'de de ise 270 bin. Kadın futbolcular açısından dünya ortalaması yüzde 4-5 iken bizde 0.33. Bu sayıda şaibeli, pek emin değilim. Bu sayı doğru olsa bile, UEFA'daki 54 ülke arasında 48. olabiliyoruz.. 
 
''Dünya futbolunda özellikle kadın futboluna çok önem veriliyor. Ancak bizde durum böyle değil, yalnızca 3 bin kadın futbolcumuz var.'' Demiş Fatih Terim.
 
Kadın Milli Takımı geçen yıl yaptığı maçlarda gayet başarılıydı. Sözgelimi:
 
Kızlar U17 Milli Takımı, Makedonya'yı 5-0 yendi..
 
“Kızlar U17 Milli Takımımız, Makedonya'da oynanan UEFA Kızlar U17 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 8. Grup'taki ikinci maçında ev sahibi Makedonya'yı 5-0 mağlup etti. Alınan bu sonucun ardından son maçlar öncesi grubu ilk sırada bitirmeyi garantileyen Millilerimiz, Elit Tur'a yükseldi.
FFM Training Centre'de oynanan karşılaşmada Milli Takımımızın gollerini 7. dakikada Derya Arhan, 35. dakikada Demet Kilinç, 63. dakikada Kader Hançar, 77. dakikada İlayda Civelek ve 79. dakikada Esra Manya kaydetti..”
 
Güzel haberler var,  ama kadın futbolcu sayısı az; takımlar az .  Kadın ligindeki takım sayısı çok az. 
 
Fatih Terim, Kadın Futbol’una önem verildiğini söylüyor ama önümüzdeki manzara da öyle bir şey yok. Akşam televizyonlarda kaç tane kadın futbol takımı seyredebiliyorsunuz ki …  Hiç… Öyleyse…
 
Kadın Futbolunun adı var; kendi yok gibi bir şey…Kendi kendimizi kandırmayalım.
 
Uygarlıktaki yerimiz kadına verdiğimiz önemle doğru orantılıdır.
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..