Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

Niye rezil olsun ki!

Niye rezil olsun ki!
 

''Kadın'' isen, içki içmen ''rezalet!''; ''Erkek''isen, alenen saldırıp dövsen de bir kadını... zararı yok, büyütülmesin, noolmuş ki!

İşte genç muharrirlerimizden(!) sayın Oray Eğin, kuşağını ve cinsiyetini son derece başarılı temsil eden son ''numune''miz Perihan Mağden'i ''rezil'' ilan etti. Bir gün önceki yazısında, Antalya'da görevli bir kadının üzerine yürüyen yetkili ''erkek''imizi ise,''...ne var canım büyütecek, kapatın gitsin!'' diye koruma altına aldı.
Gerçi ben hiç şaşırmadım, okurum kendisini fırsat buldukça... Gazetelerdeki ''kadın'' köşe yazarlarının varlığından da hazzetmez. Onları ya ''yaşlı'' bulur, ya da ''yeteneksiz torpilli!... Müjde Ar ve diğerlerinin katıldığı tv programına ''geriatrik'' damgasını vurmaktan imtina etmeyen bu arkadaş, mesela Hınçal Uluç ve arkadaşlarının programına böyle bir sıfat layık görmemiştir.

Aslında ustasının izinde yürümektedir ve toplumumuzdaki ''erkek egemen söylem''in has bir numunesidir kendisi, genç olduğundan dolayı, gelecek de vaadetmektedir.
Öylesine bir prototip ki, fizik olarak bile kendisine benzeyen pek çok türdeşiyle, gündelik yaşamda ve özellikle trafikte pek çok karşımıza çıkabilmektedir. Jüri üyesiyken İnci Çayırlı'ya reva gördüğü muamelenin gerçek yaşamda pek çok örneğini izlemekteyim: Otoparkta durup ''buyrun efendim önden'' demezseniz acaip sinirlenirler. Sanıyorum yetiştirilme tarzları da bunu gerektiriyor, analarının ''paşa''larını... Kadınlara yapacakları en büyük hakaret : ''Terbiyesiz kadın'' dır. ''Terbiyeli'' olmak isteyen kadın (ayrıca bunu istemelidir tabii kendini bilen kadın), erkeklere öncelik tanımalıdır her alanda... Geçenlerde ayrıldığı sevgilisi hakkında ileri geri konuşan hatuna da bu terimle hakaret edilmedi mi? ''Terbiyesiz kadın'' Yani erkeğin yanındaki konumunu öğrenememiş kadın...Hakkını aradığı anda bu sıfatla ödüllendirilen!..

Perihan'a da oh olsun... diyemiyorum ve merakla bekliyorum : O'nun özgürlüklerini savunduğu kesim, kendisini ne şekilde ''arka''layacak bakalım? İçki içme ''özgürlüğü''nü mü savunacaklar; yoksa ''yok canım, içmemiştir, o yapmaz böyle şeyler'' mi diyecekler?; Yoksaaa görmezden mi gelecekler?
Bugün köşesinde hemen cevap vermiş genç arkadaşa... Gönül istiyor ki, kendisinin bugüne kadar savundukları, kendisinden yana çıksın ve bir kadının da herhangi bir davette içme ve hatta bunun sonuçlarını da (kusma gibi) yaşama hakkı olduğunu teslim etsin, bunun hiç de öyle rezillik filan olmadığını beyan etsin...

Oray Eğin'e de içinde bulunduğu ruh durumundan kurtulma temennisinde bulunuyorum. Ne de olsa ''okumamış-yazmamış''larımız arasında bu durumda olan yeterince erkeğimiz var.

 
Toplam blog
: 93
: 1712
Kayıt tarihi
: 12.12.06
 
 

Ununu elemiş, eleğini henüz asmamış bir ''Mimar''ım. Hep özel sektörde çalıştım. Yoğun çalışma yılla..