Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '16

 
Kategori
İnançlar
 

Ölüme çare bulunursa dinler biter.

Ölüme çare bulunursa dinler biter.
 

Ölüm insanı yola getiren, haddini bildiren tek şey; ölüm olmasaydı Allah’a bile inanmazdık

Ama peki ölüme rağmen boyun eğmeyenleri nasıl değerlendireceğiz? Onlarınki de ölüme haddini bildirme. Sonuçta kaybeden olsalar da ölüm karşısında dik duruşları ilahi dünyanın başını ağrıtıyordur. Çünkü Tanrı Deli Dumrul sevmez. Bir de ölüme koşa koşa gidenler… Bunlarınki dik duruş sayılmaz. Allah’ın hikmetinden bir parça kapmak için.

Dünyada ölüm diye bir güç var… Biz hâşâ Tanrı’dan bile tırsımıyoruz. Ölüm dışında hiçbir güç bizi dize getiremiyor. Bir gün ölmeyeceğimizi bilsek hayatımız nasıl olurdu hiç düşündünüz mü? Kafamıza göre yaşardık.

İnsanı insan yapan şey ölüm. Bana ne iyilikten, yardımdan. Canım isterse yaparım canım isterse yapmam. Hepinizin kafasında o zaman daha kötü bir dünya olurdu var. Bunu bilemeyiz. İnsan aklıyla davranır ve kendine yarayanı bulur. Eğer bu doğru olsaydı Ateistlerin insan gibi yaşamamaları, birbirlerini kesmeleri gerekirdi.

Onlar ölümün insanı terbiye etmesini kabul etmiyorlar. Yani etmemeleri gerekir. Ama inançları (ateizm konusundaki güçleri) tam değil ki ölüm anında titriyorlar. İçlerinde dua eden bile var. Bu demektir ki ölüm hala herkes için Ali kıran baş kesen.

Ölüme çare bulunsun bugün insanlık dinleri terk eder. Bu çıkışımız dinler terk edilsin der gibi anlaşılabilir. Gücümün yetmediği bir güç varsa karşı olsam bile karşı olmam.

Ölümsüzlük hayal olarak görülüyor ama bilimdeki ilerlemeye bakınca… Hani olur ya bir gün(benim görüp görmemem önemli değil, insanlık benim parçam ben görmezsem onlar görür; zaten ölüp gittiğimde bir parçamı dünyada bıraktığımı düşünerek gözlerimi kapatacağım) ölüme çare bulunursa o gün dünyanın halini merak ediyorum.

Ama bu sanırım birden olmayacak, önce ömür uzatılacak, insanlar da yüzyıllar içinde alışacağı için ölümsüzlük normal gelecek. Peki, ölümsüzlük ortaya çıktığında cennete gitmek isteyenler ve cehennemde yanacağı söylenenler ne olacak?

Öte yandan “ölüme çare bulunursa dinler biter” beylik bir söz. Bazı insanlar için inanmadan yaşamak mümkün değildir; ölümsüzlüğe inanmayacaklardır, Allah’ın izniyle ömür uzadı diyeceklerdir. Ölüme çare bulunsa bile dindarlar sırf dinleri yaşasın diye insanları kendileri öldürürler. Ölümsüzlük demek ölüm hiç yok demek ama sonsuza kadar yaşasak bile bunu hiç anlayamayacağız. Bu da din savunucularının işine yarayacak; çünkü ölümsüzlüğü ispat edemeyeceğiz. Sonu olmayan (ya da belli olmayan) her şey onlara çalışır. Bizim de yazımız hani söylediğimiz gerçekleşse bile havada kalır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..