Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ötekiler

Ötekiler
 

"Cumhuriyet ile birlikte, Gayri müslimleri, Kürtleri, alevileri, köylüleri, ötekileştirdik" Kim buyurmuş, bu ferasetli cümleyi? Başında bulunduğu, Milli Eğitim Bakanlığını ve Okulları, Medreseye çevirme hevesinde olan, Bakan, H.Çelik, buyurmuş. Muhterem Bakan, elinden gelse, Cumhuriyeti kuranları, falakaya çekecek.

Cumhuriyeti Kuran, Eşsiz insan, büyük deha, Dünyaya gelmiş, en büyük lider. Yol gösterici, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, Köylü Milletin Efendisidir, demişti. Sizin zihniyetinizi taşıyanlar, 1950 den sonra, köylüyü şehirlilerin kölesi durumuna getirdiler. Milletimizin efendileri, bu gün, şehirlerde adeta sığıntı olarak yaşıyorlar. Toprak özlemlerini, saksılarda yetiştirdikleri çiçeklerle gideriyorlar.

Gayrı Müslimleri ise 1957 yılında, sizin zihniyetinizi taşıyanlar, ülkeden kovup, evlerinden, barklarından etmediler mi? Alevilere gelince, aralarına Kürtlerin katılması ile, yapıları bozulan Aleviler, kimi zaman, çalkantılı dönemler yaşasalarda, hep aramızdaydılar. Aleviler, medeni, ileri görüşlü ve sağduyulu insanlar olarak, hep, sizden ve sizin zihniyetinizden uzak durdular. Bu sizi kızdırdı, şimdi onları da ötekilere katmak üzeresiniz.

Kürtler, her türlü ezilmişliğe, itilmişliğe, ağalara, şeyhlere ve PKK ya rağmen, hiç bir zaman Ötekiler değildi. Ne zaman ötekiler oldular, "Demokratik Açılım" diye, ne olduğunu sizin bile bilmediğiniz, bir şeyi ortaya attığınız zaman.

Muhterem Bakan, ötekileri eksik saymış. Ötekilere, Atatürkçüleri ve TSK yı da ilave etmesi lazımdı. Onları da ötekilere katma gayreti içindeler. İşçilerimiz, emekçilerimizde, giderek ötekilere katılıyorlar, geriye ne kaldı ki? Kömür ve beyaz eşya alanlar ve tuzu kuru olanlar. Öyle bir duruma geltirdiniz ki ülkeyi, AKP ve Ötekiler olduk. Durmak yok, devam, diyorsunuz da, dönüp bir de arkaya bakın. Geride bıraktıklarınız ne haldeler, bir görün. Kendinize, bir dikiz aynası monte edin. Ötekiler ne yapıyorlar, nasıl yaşıyorlar, ne yiyip, ne içiyorlar? Yazık oluyor bu ülkeye, bu insanlara, köylüye, kentliye, Aleviye, Kürde, Müslümana, gayri müslüme, yazık oluyor. Yazık oluyor, demokrasiye, yargıya, cumhuriyete. Hem yazık, hem günah.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..