Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '17

 
Kategori
Söyleşi
 

Özedönüş

Özedönüş
 

Bugün;tekrar geçmişe dönüp yedi düvele kafa tutmak istiyorsak eğer;tarihi tam manası ile okumamız gerekir.

Öyle kulaktan dolma bilgilerle ne dediği belirsiz yazarların,şairlerin fişteklemesi ile herhangi bir noktaya varılamaz. Bakın arkadaşlar, bir çok tv kanalında yayınlan tarihi dizler var.

Zannımca faydalı; herhangi bir dizi izleneceğine, tavsiyem bu dizlerin izlenmesi olur lakin tarih filmden, diziden öğrenilmez. Okuyup,araştırmadan farklı kaynaklardan doğrulamadan bir bilginin gerçekliğini tam manası ile anlayamayız. Konu dizide yahut filmde ne olursa olsun izlenmesi için illa ki ekleme ve çıkarma yapılmaktadır. Bunu yapımcı ben olsam da yaparım toplumdan bazı kişiler de olsa yaparlar.

O yüzden önceliğimizin araştırma ve araştırdığımız bilgileri doğrulama evresi olmalıdır, zannımca olmak zorundadır da. Bizim tarihimiz de etkileneceğimiz kendimize örnek alacağımız bir çok karakter ve tip vardır. Fatih, Kanuni, Yavuz, Abdülhamid, Mustafa Kemal, bu kişlerden bir kaçı... biz geçmişi, o çok övündüğümüz tarihimizi ve yiğitliğimizi devam ettirebilmek için tam manası ile okuyup ve bıkmadan,usanmadan araştırmak zorundayız. Zorundayız diyorum çünkü:

Bugün onlar sayesinde müslümansak, onlar sayesinde Ay Yıldız'în altında yaşıyorsak ve onlar sayesinde ben bugün bu yazıyı buraya yazabiliyorsam, okuyup,araştırıp, tarihimizin gerektirdiği şekilde  yaşamak;şahsımca tüm atalarıma büyük bir borçtur. Sözlerime Mustafa Kemal'in şu sözleri ile son vermek istiyorum:

Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür,bağımsız,şanlı yüksek topluluk halinde yaşatır;                                          ya da esaret ve sefalete terk eder...

                                                                                                                            Esen kalın...


 

 
Toplam blog
: 6
: 77
Kayıt tarihi
: 25.10.17
 
 

Hazer kıl kırma kalbi, kimsenin canını incitme. Şiir yazar. Politika-siyaset sever. Söyleşi ter..