Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Özel bir tatlı, Vişneli Parfe

Özel bir tatlı, Vişneli Parfe
 

Güzel bir tatlı tanıtımı karşınızda, vişneli parfe. Aslında adı biraz süslü ve pek tanıdık gelmiyor insana ama içine konulan malzemeler çok tanıdık. İlk tadına baktığınız da donmuş yoğurt, dondurulmuş muhallebi veya donmuş tatlı krem şanti gibi. Daha önce yemiştim ama adı ilgimi çekmemiş sanırım. Dün ailece gittiğimiz lokanta da yemekten sonra değişik bir tatlı yemek istedik ve vişneli parfe yedik. Bayıldım tadına, mutlaka bende yapmalıyım diye düşündüm. Lokantanın aşçısından nasıl yapıldığını öğrendim, başka tariflerde gördüm internette ama daha çok çiğ yumurta kullanılarak yapılan tarifler vardı. Yumurtayı çiğ düşünemiyorum, sağlıklı olması açısından bence çiğ kullanılmamalı.

İnternette çilekli, limonlu ve kakaolu tariflerde var. Ama ben evdeki malzemelerle vişneli parfe yi yapmayı tercih ettim. Yazdan buzdolabına koyduğum güzelim vişneleri de kullanmayı istedim. Aşçımız bisküvi koymadan yapmış, ama başka tariflerde bisküvi kullanıldığını gördüm ve tadının daha da güzel olacağını düşünüp bisküvi de ekledim.

Malzemeler

Bir adet krem şanti ( tarifine göre hazırlanacak)

Yarım Paket petibör bisküvi(herhangi bir kakaolu bisküvi de seçilebilir)

Bir paket vanilya

Taze veya dondurulmuş vişne ( Vişne reçelinden de bir miktar kullanılabilir)

Muhallebi

Bir bardak şeker

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Yapılışı

Öncelikle şeker, un ve sütü bir tencere içinde çırpma teli yardımı ile karıştırarak pişirilip, ayrı bir kaba alınıp soğumaya bırakılır.

Muhallebi soğuyunca hazırlanmış krem şantiyi ekleyip, daha sonra da kırılmış bisküvileri karıştırın. En son vanilya ile karıştırın

Parfeyi konulacak kap olarak ben kek kalıbını kullandım ama kolay çıkarılacak bir kalıp seçmekte fayda var, ben çıkarırken biraz zorlandım. Şu esnek kaplar sanırım daha kolay olur.

Kalıp kap içine en önce vişneler yerleştirilir (Ben birazda vişne reçelinden ekledim, tat ve görünüm yönüyle zenginleştirmek istedim). Daha sonra üzerine hazırlanan karışım eklenir ve derin dondurucuya konulur.

Yaklaşık 3 saat sonra servise hazır hale geliyor, şimdiden afiyet olsun diyorum. Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 196
: 6404
Kayıt tarihi
: 30.03.07
 
 

Uzman doktorum, kendimi bildim bileli çalışıyorum. Kendi adıma  yaşamdan beklentim, huzurlu ve ko..