Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

Özelleştirme kıyağı.. Koşun yetişen alıyor…

Özelleştirme kıyağı.. Koşun yetişen alıyor…
 

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren karar ile daha evvel yargının iptal ettiği beş özelleştirme yargı denetiminden çıkartıldı.

Yani bu milletin malı olan kuruluşlar yargı tarafından denetlenemeyecek bir satışla birilerine verilecek. Hangi demokraside iktidarlar yargıyı böylesine fütursuzca devre dışı bırakabilir ki?

Hiç merak etmeyiniz. Bu çok önemli kuruluşlar iktidarın istediği kişilere verilecek, ondan sonra karşısında mikrofon gören her iktidar yöneticisi demokrasi nutukları atacak. Bu halkda inanacak…

Bu kurumları mı merak ettiniz. Aşağıda yazıyorum.

1) Tüpraş: ÖİB, Tüpraş’ın yüzde 14.76’sını kurumun tamamının özelleştirmeye çıkılmasından 6 ay önce Global Menkul Değerler aracılığıyla, İsrailli işadamı Sami Ofer’e ait 6 fona sattı. Danıştay 2005’te işlemi iptal etti.

2) Seydişehir Eti Alüminyum: Mehmet Cengiz, Haziran 2005’te peşin 290 milyon dolara ihaleyle aldı. Bu satışta Oymapınar santralının da verildiğı gerekçesiyle Danıştay satışı 2007’de iptal etti.

3) Seka Balıkesir: ÖİB, SEKA Balıkesir Kağıt Fabrikası’nı 1.1 milyon dolara Albayrak ailesine verdi. Bursa 2. İdare Mahkemesi satışı iptal etti, Danıştay kararı onadı.

4) Kuşadası Limanı: 2003 yılındaki ihalede Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla, ikinci sırada olan Sami Ofer-Mehmet Kutman ortaklığı öne çıktı. Danıştay ihaleyi iptal etti.

5) Çeşme Limanı: Çeşme Limanı’nın işletme hakkı 1 Mayıs 2003’te 12.5 milyon dolara Ulusoy Ortak Girişim Grubu’na verildi. İhale iptal edildi.

Şimdiden yeni sahiplerine hayırlı olsuın.  İyi uykular efendim…

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..