Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Özhakiki yüncü dükkânı

Özhakiki yüncü dükkânı
 

Daha önce neden fark etmemişim? Fark edilmeyecek gibi de değil üstelik.

Buna sebep ne ki acaba?

Ordan hergün aceleyle geçmem mi, yoksa alışveriş telaşından dikkatsiz olmam mı? Bilmiyorum. Suç benim.

Bizim üst caddeye çıktığınızda, köşede telefon, kontör ve bilgisayar yardımcı malzemeleri, format v.s. işleri ile uğraşan bir dükkânla karşılaşırsınız. Evden çıktıktan sonra ilk karşılaştığım dükkân olmasına rağmen, hiç yolum düşmedi. İşin enteresanı yolun karşısındaki tarafta da aynı dükkândan var!

İlk bahsettiğim yolun solunda olan dükkânın yanında ise bir yüncü dükkânı var. İlk zamanlar tuhafiye işi yapıyordu. Tuhaf tuhaf şeyler vardı içinde. Düğme, iplik, tığ v.s. gibi. Terzilik kalmadı artık. İki sene falan can çekişti dükkân. Bilmiyorum ama sanırım kendilerine ait mülkü. Sonra biri akıl mı verdi, yoksa, ya herro, ya merro mu dediler, yün satmaya başladılar. Dükkân birden canlandı.

Dedim ya öyle bir iş yaptılar ki… Yan komşuları da kırtasiyeci idi. Kırtasiyecinin yanı da boşalmıştı. Aaa bigün bi baktık ki, yüncü dükkânı açılmış. Kırtasiyeci de kış aylarında fena iş yapmıyordu. Bir emekli çift için fena sayılmaz. Akmasa da damlar denilen cinsten. Bu sefer kopy paste yapmış yüncünün yanına, kopy paste kırtasiyeci dükkânı açıldı. –Durum biraz karışık gibi gözükse de gözünüz de canlandırın: yan yana dört dükkân. … orijinal yüncü ve orijinal kırtasiyeci ve kopy pasteleri.

Bu dükkânları biraz geçtikten sonra, pen bayii açtı. İş yaptı ki sanırım hooppp karşısına bi başka pen bayii kopy paste oldu.

Şimdi bizim caddede biraz gidelim ve bi mandraya gelelim. Mesela ben bu mandrayı severim. Yoğurdu kaymaklı, peynirleri güzeldir. Ödemiş’in meşhur bi mandrası. Beş sene mi oldu açıldığı nedir, yıllar su gibi akıp gidiyor, çetele tutmadım. Özhakiki mandradan sonra bir dükkân arayla bu defa kopy paste mandra açıldı.

Biraz yürüyoruz. Sonra sıra geliyor marketlere, ekmek büfelerine, balıkçılara züccaciyecilere, bebek giysicilerine ve manavlara. Bir manav burada açtı. Gayet de iyi iş yapıyor. 7/24 devamlı açık. Eehhh müteşebbislerimiz durur mu? hemen kopy paste –leri, leri! :) çoğaldı.

Bizim cadde böyle işte. Kimse farklı bir şey yapmıyor. Birbirinden kopya çekiyor. Fakat aynı dükkândan açarak, kendi işini dakika bir gol bir, baltalıyor. Kendi işine insan durup dururken rakip yaratır mı?

Farklı şeyler yapmak lazım. Garanticisin, korkuyorsun. Kendine ediyorsun müteşebbis. Farklı şeyler denemeli. Tek olmalı.

Kopy paste, kopy paste yaşanmaz, ayakta kalınmaz…

 

 
Toplam blog
: 246
: 1012
Kayıt tarihi
: 15.02.08
 
 

..