Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

RMZSM Meliha Karaoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/meliha63

09 Ocak '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Peyniri görünmeyen, peynirli pohaça

Peyniri görünmeyen, peynirli pohaça
 

Ben bu pohaçayı evde bir kase yoğurt kaymağı ile yapıyorum. Mayaladığım 5 kg yoğurdun kaymağı yetiyor. Ama kaymağınız yoksa yarım paket margarinle de olabilir. İsteyen iki kaşık tereyağı ilave edip margarini azaltabilir.

Bir su bardağı ılık su, Bir kase yoğurt kaymağı, (susuz)
Yarım su bardagı sıvı yağ, Bir yumurt ( beyazı hamurun içine sarısı üzerine sürmeye ) Bir paket ... ınstant maya ( şu yeşil paketlerden )2 tatlı kaşığı dolusu tuz Yarım kalıp beyaz peynir Unu havuz şeklinde kabımıza koyalım içine 2 tatlı kaşığı tuzu ve toz mayayı unlu bölgeye ilave edelim, havuza bir yumurta beyazını, kaymağı, sıvı yağı atarak malzemeyi önce sıvılardan başlayarak yoğuralım. hamura bir su bardağı ılık su ve yarım kalıp peyniri ilave edelim. Unu baştan az koyarak hamuru iyice yoğuralımele az yapışacak kıvama gelinceye kadar un ilave ederek yoğurup, mayalamaya bırakalım.Hamur ısısı fazla olan soba yanında veya kalorifer üzerinde iki katı oluncaya kadar kabardıkdan sonra
tekrar yoğuralım. ( hamur sıcak ise cıvık olabilir biraz soğutarak daha kolay şekil verebiliriz)

Yağlanmış tepsiye istediğimiz şekilde dizelim, üzerine yumurta sarısını sürelim. (isteğe göre susam ve çörek otu konulablir) Sonra ılık bir yerde pohaçalar iyice kabarıncaya kadar ( %50) tekrar mayalamaya bırakalım bu işlem
yapılmazsa pohaçalar kabarık yumuşak olmaz) mayalayalım. 180 derecede istenilen pişme noktasına gelinceye kadar pişirelim. (tahmini 45dk) AFİYET OLSUN

 
Toplam blog
: 41
: 1151
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1963 Doğumlu  ununu elemiş eleğini asmak üzere...3 (kimine göre pırlanta) çocuk yetiştirmiş denil..