Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

PFDK Fenerbahçeli Meireles'i infaz etti (Özkahya'nın iddiasını bu görüntüler çürüttü)

PFDK Fenerbahçeli Meireles'i infaz etti (Özkahya'nın iddiasını bu görüntüler çürüttü)
 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu; haftasonu Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde çift sarı kartla oyundan ihraç edilen Meireles ile ilgili kararını açıkladı.

Özellikle Galatasaray cephesinden gelen baskılar ve yüksek sesle PFDK'ya yönelik telkinler nedeniyle; sarı kırmızılı camiayı kıramayan PFDK; Raul Meireles'e tam 12 maçlık rekor ceza kesti.

Eskişehir - Fenerbahçe maçında, sarfetmediği bir söz nedeniyle Caner Erkin'e, Veysel'in ifadesine rağmen ceza vermeyi adalet zanneden PFDK; Süper Kupa maçında hakemi döven Engin Baytar'a verilen cezaya eşit olsun diye, Meireles'in kıyımına karar verdi.

"FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 16.12.2012 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, oyuncu kriterlerine uymamasından dolayı takdiren 60.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu RAUL JOSE TRINDADE MEIRELES'in, ihraç sonrası müsabaka hakemine tükürmesinden dolayı ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 11 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ve20.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Cezanın infazının çift sarı kart görmesi nedeniyle oynamaması gereken ilk müsabakayı takiben başlatılmasına oyçokluğu ile karar verilmiştir."

Bu adalet (?) anlayışını nedense Fenerbahçe üzerinde denemeye alışkın olan bazı çevrelerin, verilen bu traji-komik, rengini alenen belli eden kararı hiç de sürpriz sayılmadı.

Hakem Halis Özkahya'nın raporun da iddia ettiği ve Meireles'in +8 maç ceza almasına neden olan "hakeme tükürme" vakasının gerçekte de olmadığı, aşağıdaki linkteki görüntülerde açık bir şekilde görülüyor.

http://youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yS5EzsmzS8Q

Söz konusu pozisyon öncesinde hakem Halis Özkahya; Meireles'e yapılan benzer müdahaleleri görmezden gelmiş ve saha içi adaleti sağlayamamış olsa da; Meireles'in rakibine yaptığı hareket faul ve karşılığında verilen kart doğru, hakeme de hakaret ettiyse bunun da cezası verilmeli. Ancak yapmadığı bir eylemden +8 maç ceza alması hangi adalet anlayışına sığar?

Spor kamuoyunu kaosa davet eden bu tür taraflı kararları nedeniyle PFDK'yı şahsen kınıyorum.

Unutulmasın ki adalet hepimize lazım.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..