Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '22

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Pirzolacı, Köfteci , Makarnacı

Durup  dururken "pirzola " da nereden çıktı diyeceksiniz.

Geçen gün bir iki arkadaşla sohbet ediyorduk. Türkiye  refah seviyesi yüksek bir ülke olsa , işçimiz de pirzola yer herhalde dedim. Daha lafım bitmeden arkadaşlar pirzolaya karşı çıktılar. İşçinin ,dar gelirlinin karnı doysun yeter dediler. Ama refah seviyesi İsviçre seviyesinde olunca ne sakıncası var pirzola yemenin dedim . Bir türlü anlaşamadık. Çünkü alışmışız işçi pirzola yiyemez, kapıcı araba alamaz, köylü Mersedes'e binemez. iMKANIMIZ OLSA BİLE PİRZOLA YİYEMEYİZ Alışmamışız.Naturamıza aykırı bu.

İşte bu sohbet sonunda düşündüm ki toplum :

- Pirzolacılar

-  Köfteciler

 ve 

- Makarnacılar diye 

üçe ayrılıyor,

İş adamları, patronlar, kötü para baronları, ağalar, vurguncular  ve CEO'lar  Pirzolacılar sınıfını oluşturuyorlar.

Bunlar lüks evlerde otururlar , Mersedeslere binerler ve pirzola yerler. Balya balya dolarları, külçe külçe altınları vardır,

Sayıları da pek fazla değildir. 

Köfteciler sınıfı ise doktorlar, mühendisler, avukatlar, müdür pozisyonunda olanlar, küçük esnaf, öğretmenler ve memurlar.

Bu sınıftakiler zaman zaman Kebap ve nadiren de Pirzola yerler.

Makarnacılara gelince bunların durumu zordur.Makarna yedikleri gün de olur, çorba içip uyudukları gün de. İşçiler, emekliler, köylüler genellikle bu sınıfta yer alırlar. Pirzola nedir bilmezler.

Neyse ki aç kalmazlar.

O na da şükür.

Hepimizin pirzola yediğimiz günlerde buluşmamız dileğiyle.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..