Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '09

 
Kategori
Haber
 

Popun Kralı öldü

Popun Kralı öldü
 

Gece yayından çıkıp yorgun argın eve geldim. bir şeyler araştırmak için BBC’nin internet sitesini açtım ki, önüme “Michael Jackson is dead” haberi düştü. Birkaç dakika bu habere boş boş baktım. Hani hayatın içinde bazı insanlar vardır ve onlar hep oradadırlar ve onların ölecekleri hiç mi hiç aklımıza gelmez, işte bu gece hissetiğim tam da buydu…

Siz de benim gibi 80’li yılların çocuklarıysanız, bu ölüm haberi eminim ki sizin de içinizi burkmuştur. Çünkü o yıllarda saçlarını oksijenle açıp, şalvar blue jean altına espadril giyen her gencin disco macerasında Jackson’ın meşhur ayak hareketi olan “moonwalker” yapmışlığı vardır. 1982 yılında piyasaya sürdüğü “Thriller” adlı albümünün 65 milyona ulaşan satışıyla, gelmiş geçmiş en çok satan albüm ünvanını kazanan Michael Jackson, aynı albümde yer alan “Billie Jean” klibiyle MTV ekranlarında klibi yayınlanan ilk zenci şarkıcı olmuştur. O, Off the Wall, Thriller, Bad, Dangerous, History, gibi birçok albümle sevenlerine ulaştı. Dokuz çocuklu yoksul bir ailenin 7. çocuğu olarak doğan Michael Jackson, müzikal hayatında kazandığı başarılarla tüm dünyada “King of Pop” yani “Popun Kralı” olarak anılıyordu. Şubat ayında düzenlenen 35. Grammy ödül töreninde “Yaşayan Efsane Ödülünü” aldı. Thriller, Billie Jean, Bad, Man in the Mirror, Dirty Diana, Black or White, Lionel Richie ile birlikte yazdıkları ve Stevie Wonder, Cindy Lauper, Tina Tuner, Diana Ross, Bruce Springsteen, Ray Charles gibi birçok sanatçının birlikte seslendirdiği We are the World şarkısı bir çırpıda aklıma gelenler.

Geçen sene 29 Ağustos’ta Michael Jackson’un 50. yaşını kutladığını öğrendiğimde oldukça şaşırmıştım, zaman ne kadar da hızlı geçmişti. Bu gece o çocukluk kahramanlarımdan birinin öldüğünü öğrendiğimde ise yaşlanıyor muyum yoksa, hissine kapılmadım değil. Hatıralarımıza yer etmiş onlarca şarkısı, yaptırdığı sayısız estetik ameliyatları, dünyanın her yerinden milyonlarca hayranıyla bir efsanenin hayatına tanık olduk. Müzik kariyeriyle bir devir açan popun en büyük yıldızı artık gökyüzünde bir yıldız oldu. Onu hep enfes dansları, milyonları etkileyen şarkıları ve inanılmaz başarısıyla hatırlayacağız.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 399 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 44
: 1522
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

Hayat akıp giden upuzun bir ırmak, bu ırmakta bazen bir akıntıya koyveriyoruz kendimizi, nereye çarp..