- Kategori
- Yemek - Mutfak
Revani tatlısı

MALZEMELER:
* 4 Yumurta
* 1 Su bardağı Yoğurt
* 1 Su bardağı Sıvı yağı
* 1 Su bardağı İrmik
* 1 Su bardağı kadar un
* 1 Paket kabartma tozu
* 2 Adet vanilya
* 1 çimdik tuz
ŞERBETİ İÇİN:
* 4 Su bardağı su
* 3,5 Su bardağı şeker
* 4/1 Limon suyu
YAPILIŞI:
* Öncelikle şerbetimizi kaynatıp kenarda soğumaya bırakalım.
* Şeker ve yumurtayı 10 dakika mikserle çırpın.
* Ardından yoğurdu ekleyin.Çıpmaya devam edin.
* Dağa sonra yağı ve vanilyayı ekleyin
* En sonunda irmik un ve kabartama tozunu bir kapta karıştırıp bu karışın içine katın ve çırpmaya devam edin.
* Bir tepsinin içini hafifçe margarinle yağlayıp üzerine un serpin ve fazla unları silkeleyin.
* Karışımı üzerine döküp tezgahta altını vurarak kabarcıkların gitmesini sağlayın ve 170 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin .Kürdanla test edebilirsiniz.
* Revaniyi çıkarınca üzerine soğuttuğumuz şerbeti gezdirin..Soğuyunca servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..0
* .http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/