Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

12 Ağustos '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Revizyon Burun Estetiği

Revizyon Burun Estetiği (Revizyon Rinoplasti)
Revizyon rinoplasti veya sekonder rinoplasti, daha önce ameliyat olmuş hastalarda tekrar yapılan burun ameliyatı için kullanılan bir terimdir.
Burun ameliyatı sonrasında, burnunuzun istediğiniz şekli almaması ve bunun için yeniden ameliyat olma gereksinimi bu pozisyondaki insanlar için cesaret kırıcı olabilir. Anlaşılır bir şekilde ikinci ameliyat konusunda tereddütlü olurlar ve ilk cerrahlarına karşı bir güvensizlik hissi oluşabilir ve bu konuda daha deneyimli bir doktor arayışına girebilirler.
 
Revizyon rinoplasti ameliyatı, yapılması en zor ameliyatlardan biridir ve yapan kişinin bu konuda geniş tecrübesinin olması önemlidir. Revizyon burun ameliyatını, burun sırtında oluşan ufak bir düzensizliği düzeltmekten çöken bir burnu kaburgadan alınan kıkırdak dokularıyla yeniden oluşturmaya, şekillendirmeye kadar geniş bir yelpaze gibi düşünebilirsiniz. Bu nedenle şunu hep akılda tutmak gerekir: “Her hasta özeldir ve bireysel sonuçlar değişkenlik gösterebilir.”
 
Revizyon Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Sekonder burun ameliyatlarında genellikle açık teknik tercih edilir çünkü burundaki kıkırdak bozukluğunu, deformitesini tam olarak değerlendirmek gerekiyor. Burun üzerindeki deri kaldırılıp da alttaki kıkırdak ve kemik dokuları gördükten sonra mevcut bozukluğa göre davranmak gerekir. Mesela burun sırtındaki kıkırdakta düzensizlik ve çıkıntı varsa orayı düzeltmek yetebilir. Ama bazen kıkırdak dokusu ilk ameliyatta o kadar çok alınmış oluyor ki, burnun stabilitesini sağlamak için (yani burnun desteğini sağlamak) kaburgadan kıkırdak grefti alıp onu mevcut eksikliğe göre adeta bir heykeltraş gibi oyarak şekillendirmek ve uygun bir şekilde tespit etmek gerekir.
 
Aksi takdirde koyulan kıkırdak parçasında eğrilmeler, bükülmeler oluşabilir. Ayrıca blok halinde koyulan kıkırdak greftlerinin uçlarının uygun şekilde inceltilmesi lazım, dikkat edilmezse görünür olabilir. Bazen de burun yapısı sağlam kalabilir ancak burun ucu düşüklüğü veya burun sırtında hafif düşüklük olabilir. Bu gibi durumlarda eğer içeride yeteri kadar kıkırdak dokusu bulunamazsa kulaktan da alınabilir.

Revizyon Burun Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci?
Kaburga kıkırdağı alınan hastalarda iyileşme süreci alınmayanlara göre çok da uzun değildir, kaburga kıkırdağı almak için göğüs altında 2-4 cm’lik bir kesi yapılmakta, ve kıkırdak dokusu ihtiyaç kadar alınmaktadır. Yani eğer burnun tamamını yeniden şekillendirmiyorsak sadece üst kısmından kısmi olarak (Split ederek) alınması yeterli oluyor, bu durumda komplikasyon dediğimiz istenmeyen durumların olasılığı da çok düşük oluyor. İlk 2 gün sızı şeklinde bir ağrı olabilir ama bunun dışında çok ağrı ve sızı beklemeyiz.

Revizyon Burun Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Revizyon burun ameliyatı süresi normal ilk ameliyatlara göre daha uzun olabilmektedir. Tabi yapılacak işleme göre değişkenlik gösterir ama ortalama 2-5 saat arasında değişmektedir.

Revizyon Ameliyatını Ne Zaman Olabilirim?
İlk ameliyatın üzerinden 6 ay geçmişse teorik olarak ameliyat olabilirsiniz denir. Ancak buna yine muayene sırasında karar vermek gerekir, çünkü iyileşme süreci kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Eğer burun sırtı ve özellikle uzundaki cildiniz yeterince yumuşamış ve mobilse (hareketliyse) ameliyat olmanızda bir sakınca yoktur.
 
En Fazla Kaç Kere Revizyon Ameliyatı Olabilirim?
Bunun da net bir cevabı yoktur, burun cildiniz ne kadarına müsaade ederse diyebiliriz. Eğer sigara içiyorsanız 2. ameliyatın olması bile riskli olabilir bu nedenle, eğer revizyon burun ameliyatı olmayı düşünüyorsanız sigarayı mutlaka bırakmanız gerekir.
 
 
Toplam blog
: 9
: 42
Kayıt tarihi
: 08.08.19
 
 

Doç. Dr. Memet Yazar 1975 yılında Kars'ta doğdu, Kars Endüstri Meslek Lisesi, Elektronik Bölümünü..

 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara