Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '16

 
Kategori
Kültürler
 

Rus'lar domates yiyemedi, çirkinleşti, İzmir'deki Belarus'lular, sergileriyle halkla kucaklaştı...

Rus'lar domates yiyemedi, çirkinleşti, İzmir'deki  Belarus'lular, sergileriyle halkla kucaklaştı...
 

Resim sergisi 1 ay müddetle açık.


 

         Ukraynalı ve Rus Kadınları, neden daha çok Türkiye’yi tercih ediyor tatillerde.? Rivayet, çeşit çeşit. Rusların da Karadeniz’i var. Neden bizim kıyılara geliyorlar acaba? Rus İnternet sitesinde, Rusya’yı yermek için çeşitli sebepler sayılmış.


                                                   BEĞENİLEN TABLOLARDAN BİRİSİ

         NEDEN RAĞBET GÖRÜYORUZ? Şöyle  yazılı internetlerinde:  “Türkiye’ yılın 340 günü, güneşli. Üç tarafı  sıcak denizlerle çevrili. Kış  olmadığı için de, elbise ve ayakkabı almağa yok. Rusya’daki külüstür daireyi satıp, Antalya’da 100 metrekarelik ev almak mümkün. İnsanlar güler yüzlü. Duvarlarında sol küfürlü yazılar yok, insanı bezdiren alkolikler, evsizler yok, Votka değil, lale ülkesi.  Üniversiteye evlenmek veya askerden kaçmak için değil, topluma faydalı olmak için gidiliyor. Çocuklara, yarı tanrı gibi davranılıyor. Yol sorana küfür etmiyorlar.  Hakkını aramak için, haydutlara gitmiyorlar

                                                                       GÜZEL TABLOLAR VAR.

         Bir davet aldık İzmir Belarus Fahri Konsolosluğundan.  Resim sergileri varmış. Gittik; bizi karşılayanlar, dağılan Rus Cumhuriyetlerinin, İzmir’de  yaşayan resim sanatçıları, konsolosluk binalarında kokteyli resim sergisi açmışlar. Belarus'lular yani " Beyaz Ruslar"

         İçlerin birisi çok manalı şöyle dedi. “ Türklerle Rusların arası iyi değil. Biz oraların yabancısı değiliz. İstedik ki bir resim sergisi açalım, Türkler gelsin, kendimizi tanıtalım. Ne kadar sıcakkanlı oluğumuzu gösterelim. Rusya’ya olan kızgınlığınızı hafifletelim, “ diye. Böylelikle de, Rus gerginliğine karşı, “sergi bahanesiyle dostluk mesajı verdiler

.

         Valla sözleri hoşumuza gitti. Bizim diplomasi, bodoslama gittiği için, başımıza da çorap örüldüğü için, işin vahametini daha kavrayamadık. Başımıza ne zaman bomba düşecek, o zaman ayılacağız.Yapsak yapsak, Rus mankenlerini,  defilelere çıkarmama kararı alınmış. Büyük firmaların katolog seçimlerine giremeyecekler. Kıymık kadar nafile bir tedbir.

        Ama İzmir’de yaşayan evliliklerini devam ettiren Ukrayna, Belarus ve Rus kadınları, dayanışma içinde İzmirlilerin karşısına, bütün tebessümlerini takınarak çıktıklarında,  tam puan aldılar.

        RESİM BAHANE: “Resim bahane, dostluk şahane.”İzmir’deki arşın ve endaze mühim. Rusya’dakilerle kıyaslanmayız. Biz daima dostuz. Seveceniz. Ve sizleri seviyoruz mesajı verdiler hangisiyle konuştuysam.

        EKMEKLİ TUZLU MİSAFİRLİK:Dış kapıya bir masada ekmek gördüm. Üzerinde de tuzluk. Gelen kendi milletinden olunca, ekmekten biraz koparıp, tuz döküp yiyorlar. Slovenler, isafire  kapı dışındayken ikramı böyle yapıyor. Oluyor. Bizde ise içeri buyur edildikten nice sonradır ikram.

        SLAV IRKI GÜZEL:Milli kıyafetleriyle karşılıyorlar davetlilerini Belarus’lu kadınlar. Resimler duvarları süslüyor. Gözler ışıl. Hepsi de güzel mi güzel. Bizim kadınlardan kalın çizgilerle ayrıldıkları nokta çok. Kendimizi bir anda yabancı ülkede sandık  sergi salonunda.

        SEVECEN VE KİBAR:Rusları soğuk bilirdik. Bu Belarus’lular güleç, kibar ve sevecen. Konsolosları da öyle, mütevazi ve Türk dostu.

Slav Resim sergisi, her gün, Pazar hariç bir ay müddetle açık. Yer, Alsancak Vapur İskelesi karşısındaki sokağın sonundaki konsolosluk.

KONSOLOSLUK BİNASI ÖNÜNDE TOPLU HALDEKİ BELARUSLU KADIN RESSAMLAR

EKMEK VE TUZ. BİR PARÇA EKMEK KOPARIYOR VE SONRA DA TUZ DÖKÜP ÜZERİNE YİYORSUNUZ. VE BU, BİR İKRAM OLUYOR EV SAHİBİNİN.. BİZDE İSE MİSAFİRE,  OTURDUKTAN NİCE SONRA İKRAM YAPILIR. ONLARIN İKRAMI BÖYLE.

                                                   000000000000000000000000

ALTTAKİ RESİMDE - SOL BAŞTA IRINA EREMINA VE DUVAR ORTASINDA ALTLI ÜSTLÜ YAPTIĞI TRESİMLER, A.L.LEVİ VE ORTADA DA SAĞDAN 2 NCİ EBRUSANATÇISI VE HOCASI DENİZ KABU BİR ARADALAR.

EKMEK V E TUZ. GİİRİŞTE İKRAM EDİLİYOR.

GÜLEÇ YÜZLERİ İLE SEMPATİ SAÇTILAR

DİLİMİZİ BİLMİYOR AMA, ÇALIŞIYOR. ONUN DA RESMİ VAR DUVARLARDA

MİLLİ KIYAFETLERLE MİSAFİRLERİNİ KAPIDA KARŞILADILAR  BELARUSLULAR

HEPSİ DE FOTOJENİKTİ. BİZ SÖYLEMEDEN İSTENİLEN POZLARI  KENDİLİKLERİNDEN VERDİLER

KONSOLOS, GAYET MÜTEVAZİYDİ. TÜĞRK DOSTU OLDUĞUNU HER HALİYLE BELLİ EDİYORDU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..