Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hafizenin yemek günlüğü

http://blog.milliyet.com.tr/hafizcayasam

31 Ocak '09

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Saç Örüğü

Saç Örüğü
 

Kendime ait resimdir.


Saç Örüğü, Hatay yöresine ait en önemli yöresel yemeklerinden birisidir. Milliyet blog'daki ilk tarifimin özel ve yöresel bir yemek olmasını istedim. Umarım beğenirsiniz.


Malzemeler

500 g köftelik bulgur
500 g yağsız et
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı zeytinyağı

İç Malzemeleri
300 g kuyruk
1 çay kaşığı tuz
Yarım bağ maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
100 g kıyılmış ceviz içi

Yapılışı
Bulguru su ile ıslatın ve beklemeye alın. İçini hazırlamak amacıyla, kuyruk yağını makinede çekin ya da havanda iyice dövün. Dövülen kuyruk yağını kıyılmış maydanoz, ceviz içi, karabiber ve tuz ile güzelce ovuşturun. Diğer tarafta yeterince ıslanıp yumuşayan bulgura ince kıyılmış soğan, salça, pul biber, un, tuz ve kimyon katın, karıştırın. Tüm malzemeyi iki sefer kıyma makinesinden geçirin. Yağsız olarak alınan eti, et öğütücüsünde çekerek macun kıvamına getirin. Bulgur karışımına ekleyerek iyice yoğurun.Büyükçe birer ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her birini temiz bir tülbent veya bir naylon üzerinde bir karış çapında açın. Hazırladığınız kuyruk yağlı içten biraz alıp köftenin üzerine yayın. Diğer parçayı naylonuyla beraber kaldırıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırarak düzleyin. Bu şekilde hazırladığınız yayvan içli köfteleri yağlanmış bir tavada veya saç üzerinde kızartarak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yemek yaparken eğlenmeli ve yaptınız yemeğin hakkının da verilmesini istiyorsanız sevgiyle yapmalı ve paylaşmalısınız. Paylaşmak ve beğendirmek dileğimle...

Sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 19
: 3809
Kayıt tarihi
: 31.01.09
 
 

1976 İskenderun doğumluyum. Evliyim, mükemmel bir eş ve dünya tatlısı üç çocuğa sahibim. Yemek yapma..