Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Diyetisyen Şengül Üre

http://blog.milliyet.com.tr/diyetinfo

11 Mayıs '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sağlıkla kilo verin

 Her özel dönem, mevsim değişikliği tatil  dönüşü,  yaz ayları yaklaşırken vb  dönemlerde  zayıflama hatta  hızlı zayıflama  önerileri  mucizeler  bilinçsiz bilimden uzak bir şekilde  yazılı görsel basında, komşularda,günlerde yerini almaya başlar. Her kilo sorunu olan bu uyarılara mucizelere inanarak  bir yoyo işçisi olmak için çaba sarf eder. Bu yanlış uygulamaların  hedefi kısa sürede hızlı zayıflamaktır. Ancak  bu yanlış yaklaşımlar sağlığı ciddi anlamda tehdit ederek  ve bireylerin  yaşam kalitelerini  etkiler .
 
    Acaba artık daha sağlıklı kilo verip sürdürebilmek için daha fazla bilinçlenmek zamanı gelmedi mi?
 
  Bu bilinçlenme sürecinde “kesin ve doğru olan bilgi” hızlı  kilo vererek kas ve su kaybetmek  değil,  yeterli ve dengeli beslenerek  yaşam kalitesi yüksek  uzun süre korunabilir kiloya elde etmektir.
 
 Yapılan birçok çalışma, yeterli dengeli ve çeşitli beslenme  ile vücudumuzun ihtiyacı olan  besinleri sunan beslenme modellerinin kalıcı ve uzun süre sağlıklı  kiloyu korumaya sağlıklı  yardımcı olduğunu göstermektedir
 
   Zayıflama sürecinin uzun soluklu bir yol olduğunu unutmamak gerekiyor   Bu süreçte sabır,disiplin, istikrar ,tekrar çok önemlidir
 
SAĞLIKLI VE KALICI KİLO VERMEK İÇİN  :
 
1-Kendi mucizenizi yaratmaya  ve değişime hazır olun.Kendinize zaman tanıyın ve  sizin için en doğru adres ve uygulamayı tercih edin.
 
2- Vermek istediğiniz gerçekçi ve doğru kilo hedefini belirleyin.(Hızlı kilo vermek her zaman daha fazla ve kilo almak demektir)
 
 3- Gelişigüzel uygulama ve kopya diyetlerden uzak durun.
 
4- Yasak yerine “ölçü”  kelimesini benimseyin.
 
5- Kulaktan dolma bilgilerle çeşitli karışımlar,   ilaç vb kullanmayın.
 
6-Katı uygulamalardan (gereksiz öğün azaltmak, tek yönlü beslenmek vb.) uzak durun.
 
 7- Kilo probleminizi çözmeye yardımcı olmak adına :” doğru  satın alma ,doğru yemek pişirme “yöntemlerini öğrenmeye çalışın.
 
8-Stresli dönemlerinizi yönetmenin çözümünün  ; yemek yemek olmadığını unutmayın.
 
9- Kilo probleminizin çözümü için doğru çözüm ortaklarını seçin.Sizin için (eğer var ise) özel olarak planlanmış beslenme programını düzenli olarak uygulayın.
 
10- Sık, az, ölçülü, dengeli ve renkli beslenmeyi ilke edinin. - Öğün atlamayın
 
11-  Doğru yemek yeme şeklini öğrenmeye çalışın. Kendinize değer verin,Yemeklerinizi ayakta atıştırma şeklinde değil, zaman ayırarak ve masa başında yemeye gayret edin.
 
12- Şekerli gıdalara eğiliminiz artıyorsa kan şekerinizi mutlaka kontrol ettirin.
 
13- Sadece susayınca değil gün içinde 2-3 lt su tüketmeye çalışın.
 
 14 – Doğru egzersiz modelini seçin ve  Hareketli olun.
 
 15-Eğer size yardımcı olması açısından yol arkadaşınız olan bir    “diyetisyen “ den   size özel bir “Beslenme Programı” için destek almış iseniz ;reçetenize hiç yorum yapmadan programınızı disiplinle uygulayarak  kolay ve kalıcı kilo verebilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 62
: 98
Kayıt tarihi
: 22.05.08
 
 

1991 Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Diyetinfo-Diyetisyen Şengül Üre. Sağlıklı beslenme ile zayıf..