Yaz sıcakları artık yavaş yavaş yerini sonbaharın serin günlerine bırakmaya başladı. Gündüz ve gece arasına ısı farklar hissedilmeye başladı. Bu dönemde metabolizmamız ve bedenimiz bu süreçte olu..
Sıcak yaz günleri ve uzun bir bayram tatili ile bayramı hazırlanıyoruz.Bayramlar neşe mutluluk ve huzur demektir. Tatil olarak değerlendirmenin dışında bayramı evde geçirmeyi planlayanlar içi..
Endüstrileşme ve yaşam tarzı değişiklikleri, geleneksel mutfağımızdan uzaklaşma sonucu beslenme şekli ve mutfağımız ciddi bir değişim yaşamaya başladı. Beslenme modellerinin değişmesi “Batı T..
Öncelikle mikrobiyotayı tanımlayarak başlamak gerekir.Mikrobiyota vücudun farklı bölgelerinde bulunan(( cilt bağırak akciğer vb ) bakteri, mantar, virüs, parazit ve diğer mikroorganizma..
Doğa uyandı, güneş yüzünüzü göstermeye başladı zor zamanlar yavaş yavaş geçiyor. Bu süreçte artık kendinizi dinlemeye değerlendirmeye başladınız. Bu dönemde kilo almış olabilirsiniz .Be..
1-Lif Kaynağı: Tam buğday yüksek oranda diyet lifi bulunur. Bir ince dilim tam buğday ekmeği yaklaşık 25 grdır ve 1.6 -1.7 g kadar diyet lifi içerir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmas..
En temel ihtiyaçlarımızın başında “Beslenme” gelir. Beslenme hayatta ayakta kalabilmemiz için bedeni ve duyguları beslemek için birçok besinsel ihtiyaçları karşılar. Tüketilen besinler vücud..
Her özel dönem, mevsim değişikliği tatil dönüşü, yaz ayları yaklaşırken vb dönemlerde zayıflama hatta hızlı zayıflama önerileri mucizeler bilinçsiz bilimden uzak bir şekilde yazılı görsel..
Dünyada WHO tarafından Pandemi ilan edilen Covit -19 virüsü yani Koronavirus tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ülkemizde çok ciddi önlemler alındı ve alınmaya devam ediyor Sağlık Bakanlığı ve Bilim k..
Neden kilo veremiyorum?En sık sorulan soruların başında gelir. Düzen tekrar istikrar sabır ve zaman kilo verme sürecinde en iyi yardımcılarındandır Ancak bu yeterli değildir. Yediğimiz yiyece..
1991 Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Diyetinfo-Diyetisyen Şengül Üre. Sağlıklı beslenme ile zayıf..