Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '09

 
Kategori
Futbol
 

Sambacıları tanıyalım…

Sambacıları tanıyalım…
 

Transfer sezonu başladığından beri kimlerin adı Fenerbahçe ile anılmadı ki? Ronaldinho, Etoo dan Tim Borowski ve Kuranyi’ye kadar. Sanılırki dünyanın önde gelen tüm futbolcuları Fenerbahçeye gelmek için sıraya girmiş. Tabii ki Fenerbahçe yönetimi de bir süre bu haberleri yalanladı. Sonra baktı ki olacak gibi değil vazgeçti.

Artık biz Fenerbahçeliler kulüp açıklayana kadar hiçbir transfer haberine ciddi gözle bakmaz olduk.

Transfer sezonunun başında yapılan Mehmet Topuz, Bliga, Bekir, Özer hurmacı transferleri son derece yerinde iyi düşünülmüş transferlerdi. Dün yapılan son iki sambacı transferi de bence yerinde ve gerekli transferler. Bence Roben alınabilirse, sayın Aziz Yıldırımın vadettiği üç yıl üst üste şampiyonluktan daha iyisi yapılabilir.

İsterseniz Andre Santos ve Christian'ı biraz tanıyalım:

Andre Santos,

8 Mart 1983 doğumlu olan bu oyuncu futbola Figueirense takımında başladı.

Bütün sol koridoru kullanacak yeteneklere sahip. Fakat oyun karakteri açık mevkisi için daha uygun. Zira bek için gereken defansif özelliklerden ziyade açık oynamak için gerekli hücum özelliklerine sahip Andre Santos. Mükemmel bir fizik, ortalama üstü bir sürat, kadife gibi bir sol ayak, dripling, adam eksiltme ve şut gibi teknik becerilerinin yanı sıra dayanıklılık, devamlılık ve oyun zekası. Bu yüzdende hızla Brezilya milli takımına kadar yükselip devamlı oldu.

CRISTIAN OLIVEIRA,

Brezilyanın en iyi defansif orta sahalarından birisi olarak tanınan Cristian Oliveira üstün top tekniği ve mücadeleci karakteriyle tanınıyor. Uzaktan sert şutlarla etkili olabilen başarılı orta saha oyuncusu aynı zamanda golcü kimliğine de sahip. Birçok mevkide başarılı olabilen Cristian Oliveira Brezilya'da Corinthians takımının orta sahada yükünü sırtlayan isim olarak nitelendiriliyor. 25/6/1983 doğumlu.

En önemlisi son derece gerekli ve yerinde olan bu transferler için Fenerbahçe on milyon euro ödedi. Umarım Fenerbahce ve Türk futbolu için hayırlı olur.

Salı, Temmuz 21, 2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..