Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '09

 
Kategori
Tarih
 

Sarayda doğan yaşayan son Osmanlı Ertuğrul Osman'a bu kadar ilgi nedendir

Sarayda doğan yaşayan son Osmanlı Ertuğrul Osman'a bu kadar ilgi nedendir
 

İstanbul'da, böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden, Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in torunu Ertuğrul Osman'ın cenazesi, II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde toprağa verildi.

Sultanahmet Camisi'ndeki namazın ardından cenaze aracına konulan Ertuğrul Osman'ın naaşının II. Mahmut Türbesi'ne getirilişine yaklaşık 10 bin kişi eşlik etti.

Bu milletin Osmanlı sevgisi nedendir?

Bilen var mı?

1984 de vefat eden eski cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün cenazesine bu kadar katılan oldu mu acaba?

Ertuğrul Osman'ın bazı özellikleri vardır;

O, Osmanlı'nın şehzade sıfatını taşıyan son üyesidir.

Yıldız Sarayında doğmuştur, doğumunda yüz tane top atılmıştır.

Yıldız Sarayı’nda doğmuş ve II. Abdülhamit’in torunu ve Şehzade Mehmet Burhanettin’in oğludur. 1912 doğumlu olan Ertuğrul Osman Osmanoğlu, İstanbul’dan ayrıldığında daha 10 yaşındaydı. O yıllarda eğitim için Viyana’da bulunuyordu. 1924’te hilafet kaldırılınca Osmanlı hanedanı ülkeden uzaklaştırıldı, o da, 70 yıl hasretini çekeceği ülkesine dönemedi. 1933 yılından bu yana New York’ta yaşıyordu.

18 Ağustos 1912’de İstanbul’da doğan Ertuğrul Osman Osmanoğlu, 1994’ten bu yana Osmanoğulları ailesinin en kıdemlı üyesi ve reisiidi.

Sarayda doğan yaşayan son Osmanlı idi. Vefatı ile sarayda doğan Osmanlı soyundan kimse kalmadı.

Ertuğrul Osman Osmanoğlu, Dolmabahçe Sarayı’nı unutamıyor. Sarayda sadece bir odayı hatırlayan Osmanoğlu, II. Abdülhamit’le yüz yüze gelen hayattaki tek insandı.

Geçtiğimiz yıl, daha önceden babasına ait olan yalıya ziyaretçi olarak davet edilmişler: “Boğaz’daki eskiden kendilerinin olan yalıya yeni sahipleri tarafından davet edilmişler. Yeni sahipleri yalının satılık olduğunu belirtip, ‘Keşke siz alsanız!’ demişler. 100 milyon fiyat biçmişler. Tabiî ki alamamışlar.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..