Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '18

 
Kategori
Siyaset
 

Seçmen Eğer

Seçmen Eğer
 

Bizim Laz'lara sormuşlar "Neden bıyık bırakıyorsunuz?" deye, Laz hazır cevabı patlatmış, "Önemli şeylerun altini çizeruz"..

Türk seçmeni her ne kadar balık hafızalı olsa da önemli şeyleri asla unutmaz içinde saklar ve zamanı gelince de ne yapacağını daha doğrusu nasıl oy kullanacağını çok iyi bilir..

Son yirmi-yirmibeş yıl içinde yapılmış olan seçimlerin sonunda hep bu kelimeyi kullanmışızdır; "Seçmen çok akıllı kardeşim ne yapacağını iyi biliyor, bak gene en doğrusunu yaptı en doğru kararını verdi"..

Arkasından da; "Seçmen aslında şu şu ve şu noktalara mesaj gönderdi bu sonucu çıkararak" deriz..

Fazla uzağa gitmeden en yakın 7 Haziran seçimlerine bakalım. Seçmen parlamentoda bir renk oluşturmaya çalışmıştı hiç bir partiyi ayırmadan ve demişti ki; "Kavga gürültü istemiyorum, uzlaşın ve kardeş gibi yaşamaya devam edelim"

Öyle ya HDP'yi meclise ben sokmadım, Türkiye Cumhuriyeti kanun ve kuralları soktu ve Türk seçmeni de en adil oylarını kullanarak 7 Haziran seçimlerinde bir sonuç çıkarmıştı. Ama çıkarır çıkarmaz bizim siyasiler seçmeni adeta yok sayarak 1 Kasım tarihinde seçimin tekrarlanmasına karar verdiler.

Burada parantez içinde şunu söylemek isterim; HDP'yi yok sayamazsınız. Sonuçta bu parti de diğer partiler gibi kurallar çerçevesinde kurulmuş bir partidir. Eğer terörle bir bağlantısı varsa kapatacaksınız. Kapatamıyorsanız konuşmayacaksınız. Parantezi kapıyorum.

Ne diyorduk?

Ülke altı ay sonra tekrar seçime gitti ve gene seçmenin siyasilere adeta ders niteliğindeki sonucu belirlediğini gördük. Tabi bu arada Kasım ayına kadar geçen süre içinde ülkede meydana gelen terör olaylarını da göz ardı etmeden seçmen seçimini yapmış ve ona göre parlamentoya görüntü çıkarmıştır.

'Seçmen önemli şeyleri unutmaz!' dedik..

2019 seçimlerinde de unutmayacak ve en doğru tabloyu ortaya çıkaracaktır.

Seçmen bu seçimde kozmik odanın anahtarını sorgulayacaktır. Kozmik oda anahtarını eline geçirenler tarafından gerçekleşmiş olan 15 Temmuz kanlı darbe girişimini noktası virgülüne kadar değerlendirerek oyunu kullanacaktır.

İttifak meselesinin ne olup ne olmadığını da iyi sentezleyip oyunu kullanacaktır seçmen..

Maltepe mitingini de yani adalet yürüyüşünü de göz ardı etmeyecektir..

Dedik ya, seçmen işini iyi biliyor! 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..