Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
İzmir
 

Seferihisar Festivalinde siyaset, damgasını vurdu.!

Seferihisar Festivalinde siyaset, damgasını vurdu.!
 

Başkan Tunç NTV.deki ğroğramında neden "yavaş şehir" olduklarını anlattı. Ama, festivalde , işin içine siyaset girince de en hızlı başkan olarak tanımlandı.


 

 

 

 

 

 

 

Türkiye’nin ilk “sakin şehri unvanını taşıyan Seferihisar Mandalin Festivalinde, siyaset damgasını vurdu. Başkan Tunç Soyer,  İzmir B. Şehir Belediyesinde yapılan operasyonlara tepki göstererek verdiği sert mesajlarda: “Korkarsanız, hiçbir şey yapamazsınız. Başkanım da böyle dedi. Evet. Ben de korkmuyorum.” Diye ekledi ve büyük alkış aldı..

Başkan Tunç Soyer, devamla: “ Belediyecilik korkuyla yapılmıyor. İzmir B. Şehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ne mafya lideri, ne çete reisi, ne de çalışanları çete üyesidir. Başkan Kocaoğlu onurundan hiçbir şey kaybetmemiştir. Ama geride  koskoca bir korku kalmıştır.. Evet, başkanım böyle söylüyor. Ben de korkmuyorum” dedi.

Seferihisar mandalinasının markalaşması amacıyla düzenlenen etkinlikte Mandalina Kralı ve Kraliçesi seçilirken birbirinden ilginç yarışma, gösteriler ve ünlü sanatçı Yavuz Bingöl konseriyle coşku doruğa ulaştı. Bu arada depremzedelere 10 ton mandalina yollandığı belirtildi.

Şenlik, düzenlenen yürüyüşle başladı. mandalina kral ve kraliçe adaylarının da yer aldığı yürüyüşte, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Hülya Güven, Erdal Aksünger , Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur katıldı.

MANDALİNA KRALI VE KRALİÇESİ SEÇİLDİ

Mandalina Şenliği’nde 2011 yılı mandalina güzeli seçilirken, ilk kez mandalina kralı seçildi. Ünlü aktör Salih Güney, Modacılar Zeynep Acar, Uğurhan Akdeniz, manken Duygu Akdeniz, Arkeolog Hayat Erkanal, 1976 Mandalina Güzeli Gönül Çeki ve 2010 Mandalina Güzeli Yağmur Özfırat’ın jüri olarak yer aldığı yarışmada Mandalina Kralı Berkay Hasbay, Mandalina Kraliçesi Yaren Yavuz seçildi. (Alttaki dik resim)

İLGİNÇ YARIŞMALAR VE ÖDÜLLER

En iyi mandalina üreticisinin yarışmasında birinci Hüseyin Kumla ikinci Nusret Özkan, üçüncü Aysever Alten oldu. En iyi mandalinalı üründe  Mandalinalı Kurabiye’yle birinci oldu. İkinci Mandalinalı Cheesecake, Mandalinalı Tavuk Yahnisi ile Aysun Önlü, üçüncü Mandalina Pestili ile Türkan Çınar oldu. Ayrıca en yavaş bisiklet sürme yarışmasını Emre Yılmaz, tavla yarışmasını Mustafa Karabulut, Satranç yarışmasını Adnan Akıl , dama turnuvasını ise Mahmut Taşkın kazandı.

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..