Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

Şehit Piyade Onbaşı Sezayi Kan;Şehit Piyade Er Zülkif Tekir

Şehit Piyade Onbaşı Sezayi Kan;Şehit Piyade Er Zülkif Tekir
 

Piyade Onbaşı Sezayi Kan Şırnak'taki operasyonda şehit oldu. Şehit Onbaşı Sezayi Kan 21 yaşındaydı. Şırnak'ın Küpeli Dağı yakınlarındaki Bestler-Dereler bölgesinde sürdürülen operasyonda 7 askerimiz de yaralandı.

Şehit Onbaşı Kan için önce 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehidimiz memleketi olan Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne gönderildi.İlçe sakinleri cenazeyi taşıyan ambulansı uzun bir konvoy oluşturarak karşıladı. Konvoy ilçeden geçerek Yapraklı Köyü'ne ulaştı.

Şehidimiizin annesi Nedife Kan ve babası Ahmet Kan çocuklarının arkasından yürürken asker selamı verdi. Şehidimizin annesi Nedife Kan'ın kollarına giren kadın Mehmetçikler, anne Nedife'yi teselli etmeye çalıştı.

Türk Telekom İlçe Müdürlüğü'nde çalışan şehidimizin babası Ahmet Kan: "İki ay önce Şırnak'a giderek oğlumla görüştüm. Bir hafta önce de telefonla konuştum. Oğlum sekiz aylık askerdi. Acım çok büyük; ama vatan sağolsun" dedi.

Araçlarla konvoy oluşturarak Yapraklı Köyü'ne gelen askerler; "Vatan sana canım feda" diyerek yürüdü. Gözyaşları ile ağıtların birbirine karıştığı törende bir kadın Astsubay; Şehit Piyade Onbaşı Sezayi Kan'ın annesi Nedife Kan'ı teselli etmeye çalıştı.

Giresun, şehidini gözyaşlarıyla uğurladı:

Iğdır İli'mize bağlı Kağızman İlçesi'nin Kazıkkaya Bölgesi'nde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada Piyade Er Zülkif Tekir şehit düştü. Şehidimiz memeleketi olan Giresun'un Alucra İlçesi'nde toprağa verildi.

Şehit Piyade Er Zülkif Tekir'in cenazesi, Alucra İlçesi'nin Merkez Camii'inde ikindi vakti kılınan cenaze namazına müteakiben ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

Üçü kız ve ikisi de erkek olmak üzere beş kardeşli bir ailenin ikinci çocuğu olan Şehit Piyade Er Zülkif Tekir, askerliğinin altıncı ayında şehit oldu. Şehidimizin annesi Sultan Tekir'i ve babası Şit Tekir'i komutanlar teselli etmeye çalıştı.

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına İl Jandarma Alay Komutanı Vekili Kıdemli Binbaşı Ufuk Aksoy bir konuşma yaptı:

"Aziz vatanımızı bölmeyi amaçlayan içte ve dıştaki vatan hainleri ve eli kanlı eşkıyalar bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür." dedi.

Şehidimizin cenaze törenine katılan yaklaşık üç bin kişilik topluluk; şehit naaşının gidişinde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez; Kahrolsun PKK; Şehidimiz bize hakkını helal et" diye bağırdı.

Her biri, bittiğini sandığımız Çanakkale Savaşı şehidi; Balkanların şehidi; Sakarya'nın, Dumlupınar'ın; Sarıkamış'ın şehidi...

Ruhları şadolsun!..

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..