Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Sen hiç kanser oldun mu?

Sen hiç kanser oldun mu?
 

SİGARA İÇİP AKCİĞER KANSERİ OLANLARIN TEDAVİSİ KARŞILANMAYACAK DİYEN MUHTEREMİN RESMİNİ KOYACAKTIM AMA KİM OLDUĞUNU BİLMEDİĞİM İÇİN CİĞERİNİ KOYDUM


Evet sen hiç kanser oldun mu? Ya da bir yakının oldu mu? Sanırım olmamış sayın yetkili zatımuhterem!!!  Olsaydı eğer böyle bir karara imza atarken veya verirken oturur bin düşünür bir karar veriridin.                          

Şimdi esas konuya gelince geçen gün haberlerde SGK' nın bir kararı dikkatimi çekti: Ömrünün herhengi bir döneminde sigara içen biri eğer akciğer kanseri olursa tedavi masraflarını karşılamayacakmış. Nedeni sanırım kişi bile isteye sigara içip, akciğer kanseri oluyor ya o yüzden.                    

Bu kararı veren sayın muhteremi kutluyorum.  Büyük bir başarıya imza atmışsınız, yakında madalyalarınızıda göğsünüze takar gururla dolanırsınız. Sigara malum olduğu gibi hiç bir yararı yok saymakla da bitmeyen zararı çok ama bu merete bir başladınız mı bırakması bir o kadarda zor.  Benim şimdi muhtereme sormak istediğim birkaç sorum var.      

Sigara içen kişi bu sigarayı kaçak yollarlamı temin etmiştir,  yoksa devletin bilgisi ve yüksek miktarda vergisini aldığı bu vatandaşın cebinde gözümü vardır? Anladığım kadarı ile akciğerinde gözü olsa sigarayı ülkeye sokmazdı. Kaldıki tütün bu memleketin ekmek kapısıdır.                                                                        

Sigara veya tütünü savunacak değilim. Konumuz acaba bu muhterem hiç kanser oldu mu? Olmasını tavsiye etmem ama eğer çok istiyorsa Allah bilir diyorum ve sigara içmemesini tavsiye ediyorum. Olur ya kanser manser olur hele akciğer kanseri olursa!!!! Bak zaten kararı veren sensin öde bakalım cebinden devlet masraflarını karışmayacakmış. Kanser zor bir hastalık muhterem, hem manevi hemde maddi çöküyorsunuz. Tedavi olsanız bile ömür boyu bıçak sırtında gibi yaşıyorsunuz. Tamam ölüm var ama öleceğini bilerek yaşamak daha kötü. Her doktora kontrole gidişiniz bile cehennem azabı!!! Doktorunuzun istediği tetkikleri yaptırıp çalarsın kapısını beklersin sıranın gelmesini ha o arada heyecendan dokuz dğurursun kimseler bilmeden. Masaya uzanınca gözlerin pür dikkat doktorunun yüzüne kilitlenir, en ufak bir mimikten anlam çıkarmaya bakarsın. Muayene bittiğinde sende bitmişsindir. Doktorunun dudakalrının arasından çıkan kelimelere kilitlenirsin. Yürek çarpıntılarını duymasın diye bir elin göğsünde beklersin. Kontrolden sonra doktorum her şey iyi hayata devam dediğinde içinden bir oh çekip  koşup sarılasın  gelir.  

Yaaa muhterem!!  kanserle yaşamak böyle bir şey işte. O kararı çıkartıyorsun ya bir daha düşün derim. Hiç kimse kanser olmak istemez ve olsada bir umutla  yaşamak ister. Onu elimizden alma olurmu?

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..