Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Sen üzülme gülüm incinme

Sen üzülme gülüm incinme
 

sevmek


Orhan babanın şarkı sözleri düşüyor dilime “Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni”

Bugün insanının en büyük eksikliği rağmen sevgiyi bilmemek, eğer ve çünkü türü sevgi anlayışıyla rağmen sevmeye çalışıyorlar.

Rağmen sevmenin bedeli ağırdır, yükü çoktur ve kimse bedel ödemek istemiyor. Fakat ödülü ise müthiş bir mutluluktur. Ruhun, kalbin, beynin ve bedenin doyumudur.

Eğerler ve çünküler ile var edilmeye çalışılan ilişkide hep eksik ve yarım kalırız. Bir yanımız doyar ama bir yanımız hep açtır ve arayıştadır. Eğer ve çünkü türü sevgide bedel ödemezsiniz sadece bedel ödediğimizi düşünürüz.

Rüzgarda savrulan yaprak misali kendinizi rüzgara bırakırsanız, o rüzgar bazen sizi bir ele bazen ise bir ayak altına savurabilir.

Kozadaki tırtılı düşünün sabırla kendini nasıl dönüştürdüğünü düşünün. Ve bedelinin ödülünü düşünün.

Kişi önce kendini bilmeli, tanımalı. İstediklerini, istemediklerini net olarak ayrıt edebilmelidir. Bir hedefi, kriteri olmalıdır. Önce kendimize baksak. Ne kadar temiz kalmışız, ne kadar kirliyiz bir anlasak. Sonra kirlenmiş taraflarımızı temizlesek. Kimlere öfkeliyiz, kimleri affedemiyoruz bulsak ve kendi iyiliğimiz için onları affetsek, yüreğimizden, beynimizden gülümseyerek uğurlasak, yüreğimizi, beynimizi rahatlatsak, hafifletsek. Yeniliklere ancak eskilerimizden kurtularak kavuşabileceğimizin farkına varsak.

Kırmadan kırılmadan yaşamak çok mu zor. Kadın ve erkek ayrımı yapmadan önce insan olmayı başarsak. Önce kendimizi tanımayı sevmeyi ve saygı duymayı öğrensek ve sonra baksak karşımıza çıkanlara, bizi sevmeyen, saymayan, tanıma zahmetine bile girmeyen insanları anlasak ve hayatımıza almasak.

Farkındalığımızla farkımızın farkında olsak.

Bu kadar mı yozlaşmış her şey bu kadar mı kirlenmişiz. Kadınlar “Adam gibi adam” peşinde, adamlar “kadın gibi kadın” arayışında.. “Her şeye Rağmen sevmek” nereye kaybolmuş. Herkes hatasız, kusursuz insan arayışında. Peki var mı hatasız kişi?

Hercaideniz

 
Toplam blog
: 44
: 1143
Kayıt tarihi
: 17.08.07
 
 

Aşktır hayata anlam katan, aşktır bizi yaşama bağlayan. Sustuysa içinizdeki çocuk, aşk zamandır ş..