Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

Sıcak... Yandık.. Bittik... Kavrulduk...

Sıcak... Yandık.. Bittik... Kavrulduk...
 

Hava bugün gerçekten sıcak... Çalıştığım işyerinde Allah' a şükür ki klima var. Buna rağmen cihazlar yeterli serinliği sağlayamıyor. Kaç gündür meteorolijinin uyarıları var. Diyorlar ki eğer çok önemli bir işiniz yoksa, evden dışarıya çıkmayın.

Böyle zamanlarda açık havada, tarlada, bağda, bahçede çalışmak zorunda olan insanlar hep aklıma geliyor. Nasıl korunacaklar, kendilerini nasıl serinletecekler ve bu cehennem sıcağında mecbur oldukları işlerini nasıl yerine getirecekler...

Hemen bütün gazetelerde ve televizyonlarda bu konuyla ilgili haberlere bakıyorum, başlık ne olursa olsun, resimlerde denize giren bikinili hanımlar var, havuzda serinleyenler, bir fıskıyenin altında suyla oyun oynayanlar var.

Neden hepimiz için hayati tehlike arzeden sıcaklar, bayılmış insan resimleriyle süslenmiyor? İlk kez deprem gibi, sel gibi tabii bir âfet kabul edilen, kamu kuruluşlarında hamile, hasta ve sakatların işe gelmemesi için yeterli mazeret kabul edilen sıcaklar, ortaya koydukları kötü sonuçları yansıtan görüntülerle niye verilmiyor?

Bundan şikâyetçi olduğum için bu soruyu sormuyorum. Sadece bir gerçeği gözler önüne sermek, kasıtlı yapılan yanlış bir harekete dikkatinizi çekmek için bu soruyu soruyorum.

Medyanın görevi yangına körükle gitmek değil, yangını söndürmeye yardımcı olmaktır. O yüzden bir kamu görevi gördüğü düşünülerek Basın'a bazı ayrıcalıklar tanınmış, gazetecilerin serbest giriş kartı kullanması, kamu araçlarında indirimli seyahat etmesi uygun görülmüştür.

Son günlerde siyasetin kızıştığı seçim atmosferi, Basınımızın bazı gazetelerini ve kanallarını falan partiyi yüceltmek, filan partiyi batırmak adına felâket tellallığına sürüklemiştir.

Bir ülke için en büyük acılardan biri olan terör, âdeta kendisinden medet umulan bir kurtarıcı haline gelmiş, şehit edilen vatan evlatları, bıyık altından gülümseyerek sevinçten ellerini oğuşturan kötü niyetli hainler ortaya çıkarmıştır.

Kanla, gözyaşıyla yapılan bir siyasetin, ne bu ülkeye, ne de bu şartlarda seçimi kazandığını zanneden partiye bir faydası olamaz.

Siyasal ve sosyal ortamda, yapılması gereken sayısız faaliyetler dururken, bunlardan hiç bahsetmeyen, iktidarın kendisine daha çok oy kazandıracak yanlışlarını, eksiklerini farketmeyen, kendini sadece terör olaylarına ve bunların sonucuna odaklayanlar, en az terörü yaratanlar kadar tehlikeli ve bu millete zarar verecek konumda olduklarının bilindiğini de unutmamalıdırlar.
 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..