Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Side’de seçimi kim alır?

Side’de seçimi kim alır?
 

Seçmen listelerinin askıdan inmesi ve son itiraz süresinin de başlamasıyla birlikte son dönemecine girilen ve haklı olarak tüm partiler tarafından yerel seçimlerin çok ötesinde bir anlam yüklenen yerel seçimler, tüm Türkiye de olduğu gibi bölgemizde de kavga, gürültü patırtı, çatırtı, dedi (!) kodu, demedi kodu, derken olanca hızıyla devam ediyor.

Seçim olur da, Bizans oyunları olmaz mı? Seçim olur da pazarlıklar olmaz mı? Olur tabii.

Bunlar hemen hemen her adayın çevresinde görmeye alışık olduğumuz manzaralar. Şakşakçılar, menfaatçiler, batanlar, batmak üzere olanlar, bukalemunları bile utandıran bukalemunlar ve onların, artık saklısı gizlisi kalmayan, görenlere duyanlara parmak ısırtan, ayyuka çıkmış, dudak uçuklatan talepleri. Bu pazarlıklar öyle bir hal almış ki günümüzde, gören gözün, duyan kulağın, vicdan sahibi onurlu insanların kabul edemeyeceği cinsten. Beldemizi, şehrimizi yönetecek, hizmet üretecek insanlar mı seçiyoruz yoksa belli bir kesimin çıkarlarını koruyacak kollayacak kurbanlar mı belli değil. Fakat seçimi kaybetme pahasına bile olsa bazen, bu pazarlıklara prim vermeyen, örnek tavır ve davranışlarıyla saygı uyandıran insanlarda yok değil hani.

Bu insanlardan biri de nerdeyse tüm ailesinin ve yakın çevresinin karşı çıkmasına rağmen, bu yarışta ben de varım diyen ve yılmadan mücadelesini sürdüren Side Bağımsız Belediye Başkan adayı, Avukat Turgut Ünlü. Normal şartlarda olsa idi, “seçimin seçim gibi yapıldığı zamanlarda yani” Ünlü bu seçimi alır geçerdi. Fakat ne yazık ki normal şartlarda değiliz. Bu da herkesin malumu. Bu çerçeveden olaya bakacak olursak, nedendir bilinmez ama ailesinin bile desteğini esirgediği Ünlü’ nün bu seçimi alabilmesi oldukça zor görünüyor. Her ne kadar duruşu, dünya görüşü, olaylara bakışı ile tuttuğunu koparabilecek, ülkesi ve beldesi için yararlı işler üretebilecek, mücadeleci, vatanını milletini seven bir insan izlenimi uyandırsa da bende. Fakat şimdi olmasa bile eminim ki ilerde sık sık adını duyacağımız isimlerin başında geliyor Ünlü. Ünlü’ yü can-ı gönülden kutluyor, başarılar diliyorum kendisine.

Adı, Side’ de koltuğa en yakın isimlerden biri olarak telaffuz edilen ve CHP’ den aday gösterilen Cengiz Haydar Barut ise; yıllardır içinde bulunduğu sektör bir yana, “Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği”’ TUDER’ in başkanı olarak sadece bölge halkı tarafından değil, geniş kitleler tarafından tanınan ve sözü geçen bir isim. Gelirinin nerdeyse % 80’ini Turizmden sağlayan bölgemizde, Barutlar gibi önemli projelere imza atmış, binlerce kişiye istihdam sağlamış, üstelik “nitelikli istihdam sağlamış” bir geleneğin varisi olan Cengiz Haydar Barut; koltuğa en yakın isim olmakla kalmıyor, Side için en hayırlısı gibi de görünüyor. Neden böyle bir kanıya vardığımı sorarsanız? Öncelikle Barut’ lar diğer birçok işletmede olduğu gibi, bünyesinde çalıştırdığı personeli rezil etmiyor. Yine birçok otelde uygulanan çift bordro olayına asla girmiyor. Her şeyi kanuna nizama uygun olarak yapıyor. Kış sezonu geldiğinde, “sanki personel maaşıyla ayakta kalacakmışçasına” üç dört ay maaş sallayıp, personelini banka avukatları ve haciz memurları ile kaderine terk eden bazı işletmeler gibi davranmıyor. Ve yaz kış demeden, her ayın beşinde, mutlaka personelinin maaşını ödüyor. Sanırım tüm bunlar ve daha fazlası, bir insana, bir ekibe güvenmek ve yapabilirliklerini ölçüp, biçip, tartmak için yeterli sebep.

Side’ nin bir diğer iddialı ismi ise AKP bayrağı altında yarışan, eski Belediye başkanlarından Abdülkadir Uçar. Barut aday olmasaydı eğer, Side’ yi siler süpürürdü denilen A. Kadir Uçar, Barut imzasını aşabilir mi? orası biraz şüpheli ama yine de koltuğun en güçlü adaylarından. A. Kadir Uçar, daha önce kendini koltuğa taşıyan isimlerden biri olan, Barut ile yarışacak.

Tüm bunların dışında, "ya da içinde"! bilemeyeceğim, bir konu daha var ki beni rahatsız eden, o da son günlerde gündemden düşmeyen Ecrimisil davaları ile ilgili halk arasında yankı bulan endişeler. Endişelerin temelinde ise, davalarla başı dertte olan bazı kişilerin, bazı çatılar altına sığınarak paçayı yırtmak isteyebileceği, bu çatıların başında ise Belediye çatıları geleceği yolundaki şüpheler. Ben ne Barut’ un, ne de diğer adayların, ne de hukukun böyle bir oluşuma vize vermeyeceğini düşünüyor, temenni ediyorum.

Her kim kazanırsa kazansın ama önce Side kazansın diyerek tüm adaylara başarılar diler, haftaya diğer aday ve analizlerle birlikte olmayı temenni ederim. Hepinize saygılar.

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..