Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '12

 
Kategori
Bayramlar
 

Sıkıntılar ortasında bir Kurban Bayramı daha geçti

Sıkıntılar ortasında bir Kurban Bayramı daha geçti
 

Sıkıntılar Ortasında Bir Kurban Bayramı Daha Geçti


Sıkıntılar Ortasında Bir Kurban Bayramı Daha Geçti

Milletin dirliğinin dağılmaya başladığı, ülkenin bölünme tehdidi altında olduğu, öbek öbek şehit tabutları gelirken analar ağlamsın diye terör örgütüyle Oslo görüşmelerinin yapıldığı, Amerikan çıkarları uğruna Türkiye’nin kardeş Suriye halkının üzerine sürülme tehlikesi altında bulunduğu, milli bayramların kutlanmasının yasaklanmaya çalışıldığı koşullarda büyük sıkıntılar içinde “barışın, kardeşliğin ve birliğin bayramı” dedikleri bir Kurban Bayramı daha geçti.

Burdur’da halk Belediye’nin gösterdiği mekânlarda, Uzayçatı altında, Depremevleriyle TOKİ konutları arasındaki pazaryerinde, Burkent’teki pazaryerinde ve Güçbirliği tesislerinde ya da imkânı olanların bağlarda bahçelerde, sokak ve caddeler dışında kurbanlarını kestiler. Ancak Başkan Akkaya’nın bütün elverişli şartların hazırlandığını belirttiği pazaryerlerinde temin edilen su olanaklarının kıtlığı dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca kurbanlıkların kesimi sırasında hayvana eziyet edilmesinin 2 bin lira gibi ağır para cezalarına tabi tutulacağına kasapların aldırış bile etmediği gözlemlendi. Uzayçatı altında bir kasabın bir traktöre canlı canlı bacağından Filistin askısındaki işkence gibi asılması, ayrıca tokmakla suyu ancak kesebilecek denli kör bir bıçakla hayvanı kesmeye çalışması, hayvanın boynuna sürülen bıçağın bir türlü boğazı kesememesi gibi görüntüler çok vahşiyane bulundu; çevredeki halkın eleştirilerine neden oldu.

CHP’liler Önce Parti Binasında Bayramlaştı

CHP’liler saat 13,30’da il binasında biraraya gelerek bayramlaştılar. Burada KıvılcımHaber’e açıklamalarda bulunan CHP’li Vekil Ramazan Kerim Özkan, Cumhuriyet Bayramı kutlamasının yasaklanamayacağını, 29 Ekim’de Burdur’da Müze önünde, Ankara’da Ulus’ta 1. Meclis önünde olacaklarının altını çizerken İl Başkanı Süleyman Erman, 29 Ekim’de hava şartlarının uygun olmaması koşullarında B Planı yaptıklarını, Kapalı Spor Salonunda konserin gerçekleştirileceğini vurguladı. CHP’liler daha sonra halkla toplu bayramlaşmanın yapılacağı Belediye Kongre ve Sergi Salonuna geçtiler.

Halkla Bayramlaşmada Özensizlik ve Sahipsizlik Vardı

İki haftadan beri ilin mülki amirinin Haç’ta bulunması nedeniyle ilin vekâletle yönetildiği koşullarda halkla toplu bayramlaşmanın özensizlik ve sahipsizlik paçasından akışıyordu. Hakla Bayramlaşmanın saat 14,30’da Belediye Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleştirileceği ilan edilmesine rağmen evsahibi konumundaki mülki amirliğin ortalıkta görülmemesi konuklar arasında haklı homurtulara neden oldu. Kapıda AKP Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hami Yıldırım ile AKP’lilerin geldiği sırada gelenleri karşılayan CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan’ın yüksek sesle “nerede bu evsahibi?” diye sorması gülümsemelere neden oldu.

Bayramlaşamaya katılanlar tarafından yapılan yorumların ortak paydasını, geçen yılki AKP ve CHP’nin çıkartma yaptığı Halkla Bayramlaşmayı arattığı yönündeydi.

Kısa bir konuşma yapan Vali vekili Bahir Altunkaya, bayramların birliğin, kardeşliğin ve barışın hüküm sürdüğü ve zirvelere taşındığı günler olduğunu belirterek halkın bayramını kutladığını belirtti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..