Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
Tiyatro
 

Sivas'93

Sivas'93
 

Sivas'93


Yanımdaki yabancı izleyicinin oyunun ingilizce çevirisini okudukça zaman zaman hayret belirten seslerini duyuyorum. Ne düşünüyor acaba sahnede oynanan oyunla arkada yaşanan vahşet görüntülerini birleştirince ?

Sivas'93

2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta yaşanan insanlık dışı olay ile ilgili herkes bir şeyler yazdı, birşeyler söyledi.İlk defa sanat aşkı ile çarpan bir yürek bu olayı sahneye taşımaya karar verdi. Dostlar tiyatrosunun kurucusu Genco Erkal ve oyuncu arkadaşları ( Meral Çetinkaya, Yiğit Tuncay, Nilgün Karababa, Murat Tüzün, Çağatay Mıdıkhan, Saliha Şirvan ) Sivas'93 adlı oyunla bizi o günlere götürüyor. Belgesel anlatımın ağırlık kazandığı, o güne ait video görüntülerinin kullanıldığı, oyuncuların hem oyuncu hem anlatıcı olarak görev aldığı oyun her aşamasında mükemmel kurgulanmış. Oyunda kullanılan müzikler Fazıl Say'a ait. Dekor böyle bir vahşeti anlatabilmek adına sade siyah. Oyuncu kostümleri de öyle. Sade siyah...

Oyun tek perde olarak kurgulanmış. Zaten böyle bir oyunda ikinci perde için ara verilmek durumunda kalınsaydı seyirciyi kaldığı yerden yakalamak zor olurdu. Oyunun ortalarından itibaren kendimi o otelin içinde hissetmeye başladım. Tiyatro salonu giderek daha da ısınıyordu. Elektriklerin kesildiği andan itibaren sahnedekilerle kurtulma mücadelesi içine girdim. Ben o sahnede oyuncularla beraber 2 Temmuz 1993 yılına Madımak oteline gittim.

Sizde Sivas Madımak oteline Dostlar tiyatrosu ile gitmek istiyorsanız acele edin ya da siz bilirsiniz !
 
Toplam blog
: 17
: 513
Kayıt tarihi
: 17.04.07
 
 

Bir  Temmuz sabahı kardeşimi de alıp gelmişim dünyaya. Gerisi teferruat :) ..