Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '14

 
Kategori
Deneme
 

Son mesaj - son

Son mesaj - son
 

GÖRENLERİN BİLDİRMESİ


15 milyonluk kentin tüm sokakları aranmış, tüm evlerine baskın yapılmış kentin tüm yollarlı tutulmuş, hiçbir sonuç elde edilememişti, geçen bir haftalık sürede. En ufak bir ihbar ve bilgi edinememişti emniyet teşkilatı.

Şehir halkı, kaçarken düştüğü yerden bu olayı gören birkaç eylemci ve yaralı olan polislerin ifadelerini efsaneye dönüştürmekteydi.

Solcuların Mafya ile iş birliği içinde olduğunu saptayanlar, yeni bir terörist örgütünün kurulduğunu iddia edenler. İşçilerin katledildiği 1 Mayıs katliamının intikamı diyenler… vs.

                                        ---------------------------

Binlerce yıldır yaşadıkları aynı topraklar üzerinde, var olmayan bir çizgiyi geçip anlamadıkları bir ekonomik nedenle ucuza aldıkları malı daha iyi bir fiyata satarak yaşama tutunmayı ancak becerebilmiş, aralarında öğrenci, Ürek, Uysal, Tosun, Encü gibi çocuklarında bulunduğu yoksul mazlumları, son teknoloji uçaklardan atılan bombalarla parçalayanların,

Saz çalar, türkü söyler, şiir yazan devrimciler gerekçesiyle kaldıkları otelde insanları yakanların,

Sol devrim yapacaklar kokusuna sığınıp genç boyunlarına ip taktıkları fidanları asanların,

En az on bin kişi olduğu söylenen faili meçhulleri işkencelerle yok edenlerin,

Filistinli çocukları acımasızca katledenlerin,

Dicle çiçeği Ceylanı roketle parçalayan,

E. Sarısülük, M.Ayvalıtaş, A.Cömert, M.Yıldırım, Ali İsmail Korkmazı infaz edip Berkini ölümün kıyısına getiren ve her türlü boktan nedenlerle, yeryüzünün her yerinde birçok insana bu acıları yaşatan,

Berfo ana ve daha nice anaların içi yangın, gözleri açık hasret içinde ölmesine aldırmayanların,

Gelecekte kurulacak, ilahi bir adaleti tarif eden inanç sistemleri nedeniyle cezalandırılacakları, intikamın Tanrıya havalesi ile, kor gibi yanan yüreklerin acılarının dineceği sanılırdı.

                                     -----------------------------------

 

Akşam yatmak üzere evin perdelerini kapatmakta olan dedektif Red alışkanlıkla bakındığı dışarı da gördüğü nesne karşısında felce uğramış, kala kalmıştı. Ölümün kıyısında gezen bunca yıllık meslek hayatının hiçbir anında duymadığı kalbi ritmik bir ses ile kulaklarını patlatıyordu.

Bahçe kapısının önündeki kaldırıma yanaşmış 30 lardan kalma siyah bir araba ve içindekilerin az çok seçilir siluetleri.

Uykuda gelen bir karabasan sandığı bu durumdan ne zaman uyandı bilemedi, ama kendisini bekledikleri belli olanlarla karşılaşmak için dışarı çıktı. Bahçe kapısını açtı, Arabaya doğru ilerledi.  Arabaya bir adım kala durdu ve açık cama doğru eğildi.

-Kimsiniz.?

-BİZ ÇAĞRILANLARIZ.

                                                                 SON

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..