Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sonbaharın son sabahı ve tekamül

Sonbaharın son sabahı ve tekamül
 

Rassouli / Joy of Union


Sonbaharın son sabahı....

Cümle insana trajik bir sonu çağrıştırsa da, cümlenin aksine, sonbaharın bu son sabahında kendimi kışa değil, bahara yaklaşmış hissediyorum. Zira tekâmül basamaklarını çıkarken, hiç bir son üzemez ruhu.

Tekâmül eden ruh bilir ki, son diye bir kavram yoktur, her son tekâmül için yeni bir başlangıçtır ve hatta sonlar mutlu eder tekâmül eden ruhları.

Evrimin sadece fiziksel düzeyde var olduğunu söylemek ne kadar doğrudur? Ruhumuz da zaman içinde gelişmek ve evrimini gerçekleştirmek ister ve bunun için de tekâmül etmesi zorunludur.

Ruhun dünya okulundan layıkıyla mezun olabilmesi için bazı dersleri geçmesi gerekir kuşkusuz. Sevgi, adalet, şefkat, merhamet ve fedakârlık gibi ruhsal yetenekleri geliştirmiş olmalıdır. Vicdan kanalını tam anlamıyla açmış olmak, en az kendi kadar başkalarını da düşünmek, kendisine ve diğer tüm yaşayan canlılara karşı görevini hakkıyla yerine getirmeyi öğrenmiş olmalıdır.

Dünya okulundan öğrendiğim en önemli gerçek, insanın kendine ve başkalarına karşı dürüst olması, maddesel tutsaklıktan kurtulması, iyilik yapması ve vicdanen rahat bir hayat sürdürmesi zorunluluğudur. Bunun içinde insanın yaptığı her işte dürüstlüğe ve doğruluğa imza atması gerekir.

İnsan yeryüzünde nefes aldığı her an yeni bir şeyler öğrenip, yeni sınavlar verir.

Kendi adıma düstur edindiğim bir ilke var. Biten her günün gecesinde kafamı yastığa koyduğumda kendime şunu sorarım, bugünkü sevaplarım, günahlarımdan çok muydu? Her akşam gece yatmadan aldığım yanıtlar ruhumun tekâmülünü hızlandırır.

Sevaplarımın arttığı, günahlarımın azaldığı bir hayatı yaşamak ve tekâmülümü hızlandırmak yegâne amacım.

Artan farkındalıklar ve düzenli yapılan özeleştiriler, kişinin tekâmülünü hızlandırıp, iyi bir insan olup, ruhen mutlu yaşamasının yegâne sebebidir.

Dünya gezegeninde deneyimlediğimiz her başlangıç ve bitiş tekâmülümüz adına gereklidir.

Bugün sonbaharın son sabahında hepimiz için yeni bir başlangıç yeni bir fırsat.

İlkbaharlarınız, sonbaharlarınız, kışlarınız ve yazlarınız hiç bitmesin ki tekâmülünüz devam etsin.

Sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..