Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Şu an

Şu an
 

Şu an evinizde veya işyerinizde olabilirsiniz. Bilgisayar başındasınız ve muhtemelen bir koltukta oturuyorsunuz ve muhtemelen sağ eliniz mausta, bu yazıyı okuyorsunuz. Bu yazıyı okumak birkaç dakikanızı alacaktır. O zaman bu birkaç dakika üzerinde konuşalım biraz.


Şuanda oturduğunuz koltuğun rahatlığını hissediyorsunuz, ayaklarınız yerde ve siz şimdi ben söyleyince onların farkına varıyorsunuz. Belki bütün gün ayakkabının içindeler belki de akşam olunca özgürlüklerine kavuştular ve şimdi bunun tadını çıkarıyorlar. Onları ne kadar çok ihmal ettiğinizi düşündünüz birden, onlar teşekkürü hak ediyorlar.


Şuanda hiçbir sorununuz yok, tamamıyla rahat ve özgürsünüz. Kendi iradenizle bilgisayarın başındasınız ve ekrandaki yazıyı okuyorsunuz. 5 dakika önce olan hiçbir şeyin önemi yok şimdi zira şimdi şuandayız, o geçti. Belki patronunuzla, belki eşinizle veya arkadaşınızla tartıştınız, belki de başka sorunlarınızı düşünüyordunuz ama şimdi onlar çok uzakta ve siz sadece kendinizle başbaşasınız. Gözleriniz ekranda, yazıyı okuyorsunuz ve fark ediyorsunuz. Şuan sadece siz ve bilgisayar var.


Şuanda nefes alıp verişinize odaklanıyorsunuz. Hiç düşünmeden ve bir sonraki nefesi alacak mıyım diye kaygı duymadan nefes alıyorsunuz, veriyorsunuz. Nefes alırken insan hiç kaygı duymaz, bir dahaki nefesi ne zaman ve nasıl alacağını düşünmez. Hatta nefesi nasıl aldığını bile fark etmez, sadece nefes alır ve verir. Şimdi bunları okurken birden nefes alışınız dikkatinizi çekiyor ve aldığınız her nefesin vücudunuzda izlediği yolculuğu merak ediyorsunuz. Ve daha derin nefes almaya başlıyorsunuz. Şuan sadece nefes alışınıza odaklanıyorsunuz. Her nefes alışta evrendeki sınırsız sevgiyi içinize çektiğinizi, verirken de içinizdeki bütün korkuları dışarı çıkardığınızı düşünüyor olabilirsiniz.Bunu düşünerek daha derin nefes almaya başlamış olabilirsiniz.


Şuanda kendinizi çok mutlu ve hafiflemiş hissediyor olabilirsiniz. Bir an gözlerinizi kapatıp derin bir nefes alarak hayatınızdaki tüm güzellikleri fark edip şükretme ihtiyacı duyabilirsiniz. Şuan sağlıklı ve yaşıyor olmaktan başka hiçbir şeyin önemli olmadığını keşfetmiş ve içinizde derin bir rahatlama hissi duymuş olabilirsiniz.


Şuanda aslında her şeyin gelip geçici olduğunu ve hayatın nefes alıp vermek gibi kaygısız bir şekilde yaşanabileceğini keşfetmiş olabilirsiniz. Bunu fark etmiş olmanın huzuruyla derin bir nefes alıp “Allahım sana şükürler olsun” deme ihtiyacını duymuş olabilirsiniz..


Şuanda yaşamın sadece şuandan ibaret olduğunu anlamış olabilirsiniz. Geçmiş geçip gitmiş, gelecek ise bir muamma, elimizde olan sadece şu an. Ve siz şuanda bu anın enerjisi ile dolduğunuzu fark edip, her zaman an da kalmanın insana nasıl bir güç veriyor olduğunu keşfetmiş olabilirsiniz..

 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..