- Kategori
- Yemek - Mutfak
Su böreği

İdareten .... Ben yapıp, görüntüleyinceye kadar işte :))
5 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı tuz
Çok az karbonat
Yarım su bardağı su
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Malzemelerin hepsi bir kapta karıştırılıp iyice yoğrulur. Yapılan hamur 12 parçaya bölünür. Bölünen parçalar elde yuvarlatılır. Unlanmış tepsiye dizilir. Bir yandan büyük bir tencerede sıcak su kaynatılır. Hamur unlanıp oklava ile açılır. Üst üste dizilir. Diğer yandan peynir ve maydanoz hazırlanır. Bir kap soğuk su hazırlanır. Göz kararı tereyağı eritilir. Fırın tepsisi yağlanır.
Açılan yufkalar sıcak suda haşlanır. Soğuk suda yıkanır, suyu elle sıvazlanır. Tepsiye dizilir. 4 yufka aynı işlemden geçer. Araya peynir koyulur. Peynirin üzerine kaşıkla tereyağı gezdirilir. Tekrar 4 yufka aynı şekilde haşlanıp tepsiye dizilir. Tekrar peynir, tereyağı koyulur.4 yufka da haşlanır, tepsiye dizilir. Üzeri tereyağı sürülür. 180 derecede pişirilir afiyetle yenir...