Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şu demokrasi ne güzel şey...

Şu demokrasi ne güzel şey...
 

Çok güzel atasözlerimiz var. İşte bugünlerde Sayın cumhurbaşkanımız Sezer'in davranışlarını en güzel şekilde anlatmaya yarayanlardan biri: İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır...

İnsanın düşünmesini, empati yapmasını sağlayacak ne güzel bir deyiş değil mi?

Önce iğneyi kendine batıracaksın, acısını bir hissedeceksin ki, çuvaldızın başkasına neler çektirdiğini anlayasın.

Tam cümleyi bitirirken aklıma farklı bir şey geldi. Aslında belki sayın Sezer de bunu yapmaya çalışıyor, kimbilir?

Bilindiği gibi seçimler yapıldı, meclis yenilendi, dolayısıyla eski hükümet istifa etti. Fakat iktidar partisi yeniden çoğunluğu sağladığı için, hükümeti kurma görevi de şu an başbakan olan kişiye verildi.

Kabinede elbette değişiklikler olacak ama, takip edilecek politika aynı. Hatta bazı bakanlar ya aynen yerinde kalacak, ya da farklı bir göreve gelecek.

Cumhurbaşkanımız, sanki iktidara yeni bir parti gelmiş, yeni Bakanlar Kurulu sanki bir önceki hükümetin zıddı görüşe sahip farklı bir isim tarafından kurulacakmış gibi, bazı kararnameleri imzalamıyor. Sizin süreniz bitti diyor.

Kendi süresi 16 Mayıs'ta sona ermiş, şu anda Çankaya'da hangi gerekçeyle kaldığı yıllar sonra açıklığa kavuşacak olan, daha da önemlisi, eğer demokratik bir kaza olmazsa, en geç 10-15 gün içinde mutlaka görevi bırakmak zorunda kalacak olan Sayın Sezer, bazı atamaları yapmaktan hiç çekinmiyor.

Hatta henüz süresi dolmamış olanları bile bir an evvel atayıp, yeni gelecek cumhurbaşkanını ilk günden yormak istemiyor.

Meclisin daha 6 aylık ömrü varken, "bu meclisin görevi bitiyor, cumhurbaşkanını yeni meclis seçsin" diye feryat figan haykıran CHP'den, süresi bitmiş bir cumhurbaşkanının yaptıklarına karşı herhangi bir tepki söz konusu değil...

Ak Parti'nin belki bunu gündeme getirip bir şeyler söylemesi lazım ama, onlar da mümkün olduğunca şu günlerde bir pürüz çıkmasın diye uğraşıyorlar.

Şimdi ey demokrat vatandaş, partiyi martiyi bir tarafa bırak. Cumhurbaşkanının yaptıkları bir tarafta, muhalefet partisi CHP'nin buna karşı yapmadıkları bir tarafta, iktidar partisi Ak Parti'nin de yapamadıkları, öbür tarafta...

Ne güzel bir demokrasiyle idare edilip gidiyoruz, değil mi?... Daha ne olsun...

Sahi iğneyi nereye batıracaktık?

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..