Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sulh lazer silahı

Türk bilim adamlarının üzerinde çalıştığı Lazer silahı bitmişti. Bu haberi başbakana vermek için sabırsızlanan Bölüm başkanı büyük bir mutlulukla arabasına bindiği gibi başbakanlık konutuna doğru harekete geçti. Yolda giderken de dünya barışına hizmet edecek olan bu silahın sevinci vardı içinde. Gözünün önüne savaşlarda ölen ve yaralanan çocukların yüzleri geliyordu. Gerçekten de büyük bir iş başarmışlardı.

Bölüm başkanı ellibeş yaşındaydı çok sayıda savaş görmüş ve ülkesine her zaman sadık kalmıştı. İyi bir savaşçıydı ama kim olursa olsun insanların öldürülmesine karşıydı.

Amacı dil, din, ırk gibi sudan sebeplerle çıkarılan savaşlara bir nokta koymaktı. Ama savaşları durdurmak içinde silah kullanmak zorundaydılar. Bir türlü anlayamıyordu insanların hiç uğruna birbirlerini öldürmelerini. Ölen birini duyduğunda hep çocuklarını düşünürdü, bir gün onların da başına bu tür birşey gelse ne yapardı. Yol boyunca bunları düşündü ve Başbakanlık konutu görünmüştü.

Sonunda başbakanın huzurundaydı. En son bu kadar sevindiğinde daha çocuktu ilkokul diplomasını almıştı evet içindeki sevinç tam olarak buydu.

Başbakan kafasıyla buyur şeklinde işaret etti. Bölüm başkanı efendim; diye konuya girdi. "Çalışmalarımız sonunda tamamlandı, sulh lazer silahı tamamlandı." Başbakanın yüzündeki o ciddi ifade silinmişti. İçinden bölüm başkanına sarılmak geliyordu. Ama o bir başbakan ve geleceğin dünya lideriydi. Başbakan "nasıl kullanılacak bu silah?" "Efendim bu silahı uydulara monte edeceğiz. Yörüngeye yerleştireceğimiz dört adet uydu ile bütün dünyaya müdahale edebileceğiz. " "O zaman ne duruyorsunuz bizleri bekleyen çok sayıda masum insan var elinizi çabuk tutun'' dedi başbakan...

Artık dünyada söz sahibi olabilecektik. Afrika, Orta Doğu, Asya vb yerlerdeki masum insanları koruyabilecek ve onlara saldıranları bu yapmış oldukları vahseti kesmeleri için çok sert ve anladıkları dilden uyarabilecektik.

Not: Yazılanların hepsi hayal ürünüdür.

Yurtda Sulh, Cihanda Sulh. K. Atatürk

 
Toplam blog
: 29
: 1354
Kayıt tarihi
: 14.07.06
 
 

İdareci olarak çalışmaktayım. AÖF iktisat bölümü 2. sınıftan özel nedenlerden dolayı ayrılmak zorund..