Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '09

 
Kategori
Kitap
 

Tahita adlı büyücü

Tahita adlı büyücü
 

Netten alıntılar...


Bu yaz okuduğum ve beni en çok içine çeken kitap üçlemesini sizler ile paylaşmak istiyorum bugün. Üçlemenin yazarı Wilbur Smith.

1. Nehir tanrısı. Eski Mısır’ın görkemli tarihinde adı bilinmeyen ama krallığın geleceğini değiştiren pek çok kahraman yaşadı.
Sürüp giden gizli hayatlarında kimi zaman entrikalar, kimi zaman büyük kahramanlıklar ve ölümsüz aşklar yaşadılar. Tüm o kahramanların içinde biri vardı ki neredeyse bütün Mısır tarihi içinde önemli bir rol oynadı.
Acılar içinde geçen yaşamına rağmen iyi niyetini asla yitirmedi. İçinde sakladığı derin bilgiler ve gizli güçler onu Mısır’ın geleceğine taşıdı.
O Taita’ydı. Firavunun büyücüsü, şifacısı ve kızının öğretmeni...
Taita’nın görünmez parmakları Eski Mısır’ı şekillendirirken bizler tüm bilgilerimizi gözden geçirmek zorunda kalacağız.
Maceranın gerçek tadına ulaşmak için Nehir Tanrısı’na dua edin!! Kitabın arka kapağında yazanlar içi hakkında yeterince bilgi vermeye yetmiyor. Çünkü kitap sizi alıp götürüyor başka bir aleme ..

2.Yedinci papirüs. Zorunluluk yüzünden bir araya gelmiş bir serüvenciyle bir araştırmacı, Taita'nın binlerce yıl öncesinden bıraktığı şifreli bilgileri çözmek ve büyük Mısır firavununun mezarını bulmak için zorlu bir mücadeleye girişler. Afrika'da kendilerini bekleyen acımasız rakipleriyle yarışarak sonuca yaklaşmak ve ele geçirdikleri bilgilerin ışığında bilim dünyasına inanılmaz sırları göstermek için neredeyse hayatlarını ortaya koyarlar. Yaşamla ölüm, hayalle gerçek arasına gidip gelen dakikalar kimin kazanacağını belirleyecektir...

3. Nehirler tanrısı. Taita, çok sevgili kraliçesi Lotris'in ölümünden sonra, mumyalama ritüelini yerine getirir ve kraliçesini görkemli bir cenaze töreniyle gömer.
Yaşadığı acı ve ıstırapla baş başa kalmak istediğinden, her şeyden elini eteğini çekerek Afrika çöllerinin en uzak köşelerinden birinde yaşamaya başlar. Sonunda, büyük kederini büyücülüğün gizemlerini incelemeye adar. Zamanla olağan üstü güçlere sahip olur ve Büyücüler Kralı olarak anılmaya başlar.
Mısır'ı üzerine çöken kötülük bulutlarından kurtarmaya çağrıldığında, artık çektiği acı ve ıstırabın kutsal bir amacı olduğuna inanmaktadır.

Her üç kitabın arka kapaklarına yazılmış olan bu tanıtım yazıları, kitabın içeriğini yeterince açıklayamıyor bana göre. Kimi zaman acaba gerçek mi yoksa hayal ürünü mü diyebileceğimiz noktalara geliyoruz kitabı okurken. Muhteşem bir zeka ve gerçeklik ile ele alınmış eserler. Aşkı, ihaneti, yaratıcılığı ve insanın sınırlarının ulaşılmazlığı bizi hayrete düşürüyor. İnsanlığın bilmediklere olaylara yaklaşımı ve bunu efsaneleştirmesi sizi hayrete düşürecek. Tamam, bitti dediğiniz anda bir kölenin kıvrak zekâsı ile yeni bir çözüm üretmesini okuyacaksınız. Hele birde tarihe ve efsanelere meraklı iseniz mutlaka okumanızı öneririm.

 
Toplam blog
: 96
: 2224
Kayıt tarihi
: 13.06.06
 
 

Hayata güleryüzle bakmaktır felsefem ama polyannacı değil. 1961 Sivas doğumluyum, evliyim 2 kızım..