Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Taksitle ölüm

Taksitle ölüm
 

Tabanca stoklarını eritmek isteyen MKEK doğru yerden vuruyor. En can alıcı yerden; taksitli satışlardan, indirimden. Ne sattığın değil nasıl sattığın önemlidir düsturundan hareketle can alıcı ! bir kampanyaya imza atıyorlar. İndirimli ve taksitli silah satışı.

Varsayımları ele alalım şimdi sırayla. 1) Kurum bir silahın işleyişini, kullanım amaçlarını en iyi bilen kurumlardan bir tanesi 2) Kurum bünyesindeki hemen herkes gazete okumasa bile televizyon haberlerini seyrediyor 3) Böyle bir kurumun içinde böyle bir karar alacak pozisyondaki kişilerin hafızası çok yakın geçmişi hatırlayacak kadar güçlü 4) Yaşam hakkı kutsaldır.

İlk üçü gerçekten varsayım, çünkü bu konuda net bir bilgiye sahip değiliz. Dördüncü madde ise yasalarla ve toplumsal kurallarla netleştirilmiş olsa da varsayım. Çünkü uygulamada içtenlik ve adalet göremiyoruz.

En güvenli yerinin, evinin salonunda oturup rutinini devam ettiren gencecik bir kalbin yaşam hakkı ne kadar kutsal mesela? Verilen cezalardan anlayabiliyoruz. Sadece yaşadığı şehrin güzelliklerini görmek için sokağa çıkan ve rutinini bozup biraz eğlenmek isteyen bir kalbin de yaşam hakkının ne kadar kutsal olduğunu gördük aynı şekilde. Benim hafızamın güçlü olduğu bir varsayım değil çünkü.

Bir yılbaşı eğlencesinde ot beyinli bir canlının elinde patlayan silahın sadece gencecik bir yaşamı aramızdan aldığını düşünmek gafletin ve dalaletin en en büyüğüdür . Varlığıyla birbirine bağlanan ailesi, yaşama tutunduğu tek dal olan sevgilisi, artık kalkansız korumasız kalmış kardeşi ve hayatları asla eskisi gibi olamayacak arkadaşları. Tek kurşunla sadece bir yaşam alınmıyor. Bütün bir hayata kıyılıyor bir kurşunla. Anlamsızlığını artıyor hayatın ve boşluğunu artıyor insanların bir kurşun.

Tabanca stoklarını eritmek isteyen devlet kurumu doğru yerden vuruyor. Canlı stoğunu eritmeye çalışan hayat ise hep yanlış kapıları çalıyor. Çünkü bugün okuduğum haber bana bir bal arısının mı, bu kararı alanların mı yaşama daha fazla katkısı olduğunu düşündürüyor.

BİREYSEL SİLAHLANMAYA HAYIR...

 
Toplam blog
: 23
: 579
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

30'a yakın yaştayım. Denize yakın yerde büyüdüm. Şiire yakınım, sabahın erken saatlerine uzağım. İst..