Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Tarhan Erdem'in anketi

Tarhan Erdem'in anketi
 

Seçim sonuçları belirlemeye başladı. AKP’nin oyu 47 dolayında, CHP’nin de 21’den az olarak kesinleşmiş olacak. Bu sonuçlarla, seçime birkaç gün kala yayınlanan anketi tuttu diye kutlanacak. O anket tuttu mu?

O anket tutmadı, o anket seçimi belirledi. Belirlemede Tarhan Erdem'in adının çok etkisi oldu.

1. AKP’nin oyu çok görününce SP oyları AKP’ye kaydı. Artık SP diye bir parti kalmadı.
2. CHP’nin oyunun düşük görünmesi, oy vermek için başka şehirlere gitmeye niyetli birçok kişinin umudunu kırıp, caydırdı.
3. DP ve GP’nin baraj altında görünmesi, sağ oyları AKP’ye yöneltti.
4. BBP’nin yalnızca bağımsız adaylarla katılması diğer bölgelerdeki oyunu en yakın parti olan AKP’ye yöneltti.
5. DTP’den yüzde 4 oy ödünç olarak AKP’ye verildi. AKP ve DTP oy paslaşması yaptı, son günlerde AKP bunu sağlayacak mesajlar verdi. DTP’nin aday olmadığı bölgelerde ve güçlü olmadığı yerlerde oylar AKP’ye gitti.

Perşembe, Cuma ve Cumartesi seçimlerin kaderini o anket belirledi. O anket yayınlanmasaydı, seçim sonuçları şöyle olabilirdi.

AKP: 40
CHP: 25
MHP: 15
DP: 10

AKP Tarhan Erdem’e dua etsin. AKP’liler Tarhan Erdem’i kutlasınlar, katkıları için... Ancak başkaları anket sonuçlarını tahmin ettiği için kutlamasın. Tarhan Erdem tahmin çalışması yapmadı, bir parti için propaganda çalışması yaptı, bilerek veya bilmeyerek.

Not: Bu değerlendirme seçim sonrası moral bozukluğuyla yazılmış değildir. Bu yazdıklarım seçim sonuçları belli olmadan da düşündüklerimdi. Tek farkla, bu kadar uçurum oluşacağını beklemiyordum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..