Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Tarkan, Göl İçin Burdur’da

Tarkan, Göl İçin Burdur’da
 

ÜNLÜ SANATÇI TARKAN KURUYAN GÖLE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BURDUR'DA


Doğa Derneği’nin davetlisi olarak Burdur`a gelen sanatçı Tarkan, dernek üyeleriyle Burdur Gölü’nde turattı                                   

Üzerinde "Göl Yoksa Burdur Da Yok" yazılı tişörtle Burdur Gölü'ne dikkati çekmek amacıyla Burdur’a gelen ve sosyal medyada yoğun olarak tartışılan ünlü sanatçı Tarkan, Doğa Derneği üyeleriyle gölün çevresinde turattıktan sonra Karakent köyünü ziyaret etti. Tarkan burada Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve köylülerle bir araya geldi.

Gölün Kuruması Burdur Halkı İçin de Hayati Bir Sorun

Tarkan, yaptığı açıklamada, Burdur Gölü'nün hızla kurumasının sadece göl ve çevresinde yaşayan canlılar için değil, Burdur halkı için de hayati bir sorun olduğuna dikkati çekti. Burdur Gölü'nün yok olmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten Tarkan, şöyle devam etti:

Göl Yoksa Burdur Da Yok!

"Bu muhteşem güzelliğin yok olma sürecini görmek, bizlere büyük bir üzüntü ve acı vermektedir. Bu nedenle hep birlikte gölün korunması için ne gerekiyorsa yapılmalı. Bir araya gelir ve birlikte hareket edersek, bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Çiftçisinden, öğretmenlerine hepimiz ortak geleceğimiz için bunu yapmak zorundayız. Tüm Burdurluları ortak mirasımız olan Burdur Gölü'nün geleceği için harekete geçmeye devam ediyorum. Göl yoksa Burdur da yok."

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Gölü'nün kurumaması için Doğa Derneği öncülüğünde verilen mücadelenin Burdur halkı tarafından birlik ve beraberlik içinde sahiplenilmesi gerektiğine işaret etti.

Göl, Burdur’un geleceği

Başkan Akkaya,"Burdur halkı olarak çiftçisiyle, yöneticisiyle, sivil toplum örgütleri ve sanatçısıyla Burdur Gölü'nün etrafında kenetlenmeliyiz. Burdur Gölü, Burdur'un da geleceği demek. Gölü korumak ve yok olmasını engellemek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Gölün Kurumasında Doğal Nedenler Olduğu kadar İnsani nedenler De Var

Doğa Derneği Başkanı Güven Eken ise Burdur Gölü'nün bugüne kadar üçte birinin kuruduğuna dikkati çekti. Bugün önlem alınmaması halinde Burdur Gölü'nün 2040 yılına kadar tamamen kuruyacağını ifade eden Güven Eken, gölün sadece yağışların azlığından değil, insan kaynaklı sorunlar nedeniyle kuruduğunu dile getirdi.

Göle giden su kaynakların, barajlarla su tutulması ve yeraltı sularının aşırı kullanımı nedeniyle azaldığını vurgulayan Eken, "Doğa Derneği, Burdur Gölü sulak alan yönetim planının gölün havzadaki tüm kaynaklarını içerecek şekilde genişlemesini talep ediyor" diye konuştu

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..