Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tecavüz

Tecavüz
 

Toplu taşıma araçlarında her kadın tacize uğramıştır. Tacizin en kötü tarafı tacizciye sesini çıkartamamak. Erkeklerin bazıları kadın biraz açık giyindiğinde tacizi kendinde hak görüyor.

Kadının kadına tacizi bile söz konusu. Kadının kadına tacizi nasıl olabilir? Tacizi gören duyan kadınlar *o da o kadar açık giymeseydi* diye tacizciyi destekler laflar edebiliyorlar. Bu da kadının kadını tacizi.

Kadın taciz edilmeyi hak eder mi? Kadın ne giyerse giysin erkeğin onu taciz etmeye hakkı yok. Taciz bir kültür sorunu mudur? Değil, öyle olsa Avrupa’da taciz diye bir şey söz konusu olmazdı.

Açık giyinen kadınlar tacize uğradığı gibi açık giyinmeyen kadınlar da tacize uğruyor. Taciz toplu taşıma araçlarında kaçınılmaz hale gelmiş gibi. Tacize uğramak için kadın olmak yeterli. Erkek kadını her koşulda her yerde taciz etmek istiyor istemekle de kalmıyor bulduğu ilk fırsatta da taciz ediyor.

Taciz edilen kadın taciz edildiğini dile getirdiğinde herkes tarafından *kim bilir ne yaptı da taciz edildi* diye nitelendiriliyor.

Tacizde tecavüzde mağdur olan taraf kadın olduğu halde hemcinsleri tarafından ve erkekler tarafından tuhaf bir şekilde hep suçlanan taraf olmaktan da kurtulamıyor.

Tecavüze uğrayan kadın arkadaş çevresinde suçlanıyor aile çevresinde suçlanıyor bunların bazıları da namus cinayetlerinde dönüşerek kadının hayatına son veriliyor.

Tacizde ve tecavüzde kadının yaşı yok. Kadın, bebeklikten tutun da 95 yaşında nine oluncaya kadar tecavüze uğrayabiliyor. Erkekler de her defasında aklanıyorlar tacize tecavüze her defasında uygun bir kılıf bulunuyor.

Kadın gözü dönmüş erkek tarafından öldüğünde bile tecavüze uğrayabiliyor.

 
Toplam blog
: 112
: 790
Kayıt tarihi
: 17.10.08
 
 

İnsanın kendini anlatması ne zormuş. Bu bölüm blog yazmaktan bile zor geldi. 10 Temmuz 1963 doğumluy..