Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Top çizgiyi geçmişti

Top çizgiyi geçmişti
 

Ekran görüntüleri tekrar tekrar, durdurarak ve çeşitli kameralardan bakıldığında 90+3’deki pozisyonda Özer’in topu çizginin içerisinden çıkarttığı anlaşılıyor.

Ayrıca, Ankaragücü’nün 2.golü öncesi %100 faul olan pozisyonda hakem oyunu devam ettiriyor ve bu gol ile A.Gücü 2-1 öne geçiyor.

Yani bu karşılaşmada meydana gelen iki hakem hatası ile sonuca etki eden hakem hataları yönünden 1-1’lik bir eşitlik göze çarpıyor. Bu konuda herkes taraflı tarafsız hem fikir ve buraya kadar her şey tamam. Fakat maç sonrası A.Gücü teknik direktörü ve bir çok art niyetli yorumcunun, bu durumu Eskişehir maçı sonrası Aziz Yıldırım’ın açıklamaları ile bağdaştırması çok enteresan. Yani buradan şu anlaşılıyor ki; Aziz Yıldırım’ın açıklamaları sonrası hakemler adilane (iyi demiyorum) bir maç yönetiyor ve bu durum bazı kesimleri rahatsız ediyor. Demek ki o kişilerin esas isteği ; Aziz Yıldırım hiç bir açıklama yapmasın, hakemler Fenerbahçe’nin sürekli olarak aleyhine kararlar versin ve buna bağlı olarak Fenerbahçe rakipleri ile arayı açıp ligin tadı tuzu bozulmasın, lig-tv abonelikleri iptal olmasın..

Seyircisiz, Emresiz, ıslak zeminde ve buz gibi bir havada oynanan karşılaşmada tüm faktörlerin Fenerbahçe aleyhine cereyan etmesine, kaleci Senecky’nin müthiş performansı da ilave olunca 3 puanı almak çok zor oldu. Formsuz Santos’un yerine Carlos’un önünde Özer’in oynaması Fenerbahçe’nin sol kanadına canlılık getirirken, sağda aynı canlılığı Gökhan Gönül tek başına göstermeye çalışıyor, zaman zaman geriye gelmekte zor anlar yaşadığı da oluyordu. Mehmet Topuz yerini yadırgamaya devam ederken, alıştığı zaman çok daha faydalı olacağının sinyallerini de veriyordu. Emre’nin yokluğunda topu ileriye taşımak görevini Cristian yükleniyor ama bu sefer gerisinde bir Cristian bırakamayıp saatli bomba Selçuk’u bıraktığı için A.Gücü beklentilerinin çok üzerinde pozisyon üretiyordu.

Ankaragücü kalecisi Senecky’den de bahsetmeden geçemeyeceğim. Fenerbahçe’nin lig başından bu yana kaleye en çok şut çektiği 2. karşılaşma olan bu karşılaşmada, zeminin ıslak olmasına rağmen gelen sert şutların hiç birisini sektirmeden tutması ve zor pozisyonlarda açıları çok iyi daraltması ile bence maçın yıldızıydı. A.Gücü’nde iyi performans gösteren bir diğer isim olarak ise Vassel’i gösterebiliriz. Fenerbahçe’de ise bir çok zaman olduğu gibi Alex ve Gökhan Gönül ile ilk defa ilk 11’de forma şansı bulan Özer en iyiler olarak göze çarparken Selçuk, Carlos ve Mehmet Topuz beklenen performanslarının çok uzağında bir görüntü çizdiler.

Önümüzdeki hafta sonu Trabzon deplasmanına çıkacak olan Fenerbahçe’nin bu karşılaşmada bir çok otorite tarafından zorlanacağı düşünülürken, Emre’nin sakatlığını atlatıp Selçuk’un yerine takıma katılması ile birlikte, ciddi hakem hataları ve şanssızlıklarla karşılaşılmaz ise rahat bir galibiyetle döneceğini düşünüyorum. Ayrıca bu maçla ilgili diğer bir öngörüm ise istediği ortamı bulacağını düşündüğüm Guiza’nın bu karşılaşmada yüksek bir performans göstereceğidir.

Geçtiğimiz hafta içerisinde futbolcuların özel yaşantıları ile ilgili olarak ortaya atılan iddiaları ise çok seviyesizce bulduğumu söyleyebilirim. Bir futbolcu kulübünün yayınladığı disiplin maddesindeki kurallara göre hareket etmelidir. Kulüp gerek gördüğü yerde talimatlara aykırı davranış gösteren oyuncularına gerekli cezayı verecektir. Sahada göstereceği performans futbolcunun kendisi ve değerlendirenler için tek önemli göstergedir. Niyetlerinin ne olduğu açıkça belli olan basın mensuplarının bu tip durumları haber yapmaları ülkemize ve özellikle Fenerbahçe’ye özgü bir durum olsa gerek. Dokunulmazlığı mevcut olan Arda efendi Roma’da domuz gribi kaptığı zaman otel odasında kelepçe veya kırbaç kullanmış mıdır acaba!!

Seyircisiz oynama cezası maddesinin elden geçirelerek bu ceza tipinin mutlaka kaldırılması gerekir. Tarafsız saha olur, deplasmanda oynama cezası olur ama seyircisiz oynama cezası futbolun bütün zevkini maalesef yok ediyor. Suçu işleyen sadece bir veya bir kaç kendini bilmez taraftar iken, cezayı çeken hem tüm taraftarlar hem futbol takımı oluyor. Bu tamamı ile saçma ceza o döneme maçı denk gelen rakip takımlara da kıyak niteliği taşıyarak haksız rekabete de yol açıyor.

Lig TV’de maçtan sonra, Özer’in son dakika pozisyonunun teknolojinin son ürünü olan boru, tuvalet kağıdı ve hakem eskisinin oluşturduğu senaryo ile yorumlanması da tv yayıncılığında gelinen son noktayı ortaya koyuyordu!

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN

mkayakiran@borusan.com

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..